Veelzijdige Dynamic Tag Widget neemt werk uit handen

Veelzijdige Dynamic Tag Widget neemt werk uit handen
Bekijk en test de werking van de PortalCMS dynamic tag widget, kortweg DTW. Webredacteuren moeten soms overuren draaien voor het aanbrengen van relevante links naar gerelateerde sitecontent. Met de PortalCMS DTW wordt dit proces in hoge mate geautomatiseerd en dat bespaart niet alleen tijd en kosten, maar levert direct enorme SEO winst op. De basis is een slimme koppeling van trefwoorden of tags aan alle gewenste soorten content zoals nieuws-, cms- of wikipagina's. Extra geavanceerd is de wijze waarop die gekoppelde content gepresenteerd kan worden.

Elke moderne website wordt dynamisch opgebouwd en bevat webpagina’s die bestaan uit een hoofdtekst vergezeld van één of meerdere content containers, kadertjes met bijvoorbeeld actueel nieuws, een afbeelding of een lijstje veelgestelde vragen. Zo'n content container is in PortalCMS zeer eenvoudig op te zetten door de widget van het type DTW te slepen naar de locatie in het schermontwerp en via de tab "argumenten" de voorwaarden voor vertoning in te stellen. Moet de dynamische content bestaan uit nieuws-, wiki- of CMS-items, of wil je juist zeer specifieke (reclame) banners tonen op bepaalde pagina's? Het kan met enkele  muiskliks en in alle gevallen spelen de tags een centrale verbindende rol. Tags kunnen als zichtbaar en onzichtbaar worden ingesteld. Een onzichtbare tag dient enkel het doel om webpagina's aan content te verbinden. Zo kan een webpagina met de tag "CTA-pva" een "Call To Action" kadertje krijgen waarmee bezoekers een plan van aanpak document kunnen ontvangen. Zichtbare tags hebben ook deze koppelfunctie, maar voegen inhoudelijk ook iets toe. Zo is de tag "RWD" relevant voor de pagina "Websitebeheer" en voor het nieuwsartikel Nieuwe AB-Groep site met RWD en SEO support.

  

Dynamic Tag Widget voorbeeldscherm  

De DTW is een zeer geavanceerd hulpmiddel waarmee webredacteuren veel tijd en moeite kunnen besparen. Webpagina's worden automatisch en eenvoudig verrijkt met relevante en/of actuele content in de vorm van nieuwskoppen al dan niet met miniatuurafbeelding en samenvatting. De zoekmachinerobots zijn dol op de combinatie van actualiteit en relevantie, waardoor de betreffende pagina's beduidend hoger in de zoekresultaten zullen staan. Gewone bezoekers hebben ook baat bij deze rijk gevulde pagina's. De gebruikerservaring van de hele site krijgt een significante boost.

 

Bekijk hier de DTW functionaliteit zoals beschreven in de PortalCMS Wiki.

Lees hier meer over de andere functionele modules in PortalCMS.

date_range Gepubliceerd op 24-03-2015 14:00
person Jan-Willem Reijsenbach
visibility Views: 4115
chat Reacties: 2
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 2 )
Like

28-04-2015 10:41
Ja, nog steeds
Reactie ID: #161
24-04-2015 11:49
Heel duidelijk verhaal!
Reactie ID: #148

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close