RWD en Widgetbeer een winnende combinatie

RWD en Widgetbeer een winnende combinatie
Sinds begin dit jaar laten Google en Bing mobiel vriendelijke sites hoger scoren in de zoekresultaten ten opzichte van reguliere websites. Het gevolg, veel websites hebben extra aandacht besteed aan presentatie op smartphone en tablet. In enkele gevallen koos men voor een aparte mobiele website. In de meeste gevallen door de website met “responsive webdesign” (RWD) te optimaliseren. Naast SEO voordelen biedt dit extra winst voor web redacteuren die zo slechts één website hebben te beheren. Slim widgetbeheer biedt daarbovenop extra voordelen op gebied van beheer en flexibiliteit.

Widgets

Een RWD site wordt opgebouwd op basis van een raster dat afhankelijk van de schermgrootte anders is ingedeeld. Waar bijvoorbeeld op een PC onderdelen nog naast elkaar staan worden deze voor kleinere schermen onder elkaar geplaatst. Web redacteuren kunnen de positie en volgorde van onderdelen vaak lastig aanpassen. In PortalCMS is dit proces verder vergemakkelijkt. Toevoegen van nieuwe widgets of het verplaatsen gaat via een eenvoudige sleep, drop en configureer actie.

Ook andere web applicaties zoals (social) intranets kunnen zo voor de gebruiker met RWD in combinatie met Widget beheer gemakkelijk leesbaar en navigeerbaar te maken. Web redacteuren zijn aantoonbaar minder tijd en geld kwijt aan het beheer van website, intranet en klantportaal.

Meer weten over RWD en de mogelijkheden van het PortalCMS raamwerk? Neem contact op voor een vrijblijvende webinar. 

date_range Gepubliceerd op 22-07-2015 10:00
person Jan-Willem Reijsenbach
visibility Views: 2577
chat Reacties: 0
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close