Internet Explorer 9 niet meer ondersteund door Google Analytics

Internet Explorer 9 niet meer ondersteund door Google Analytics
Google Analytics werkt vanaf 31 december niet meer via Internet Explorer 9. Dat heeft Google bekend gemaakt. Alleen IE10 en 11 zijn nog te gebruiken. Het doek lijkt voor IE9 sneller te vallen dan voor voorgangers IE6, 7 en 8. De wereldwijde ontwikkelaarsgemeenschap zal er niet rouwig om zijn.

Google waarschuwt de mensen die blijven werken met IE 9. Zij hebben kans dat bepaalde functies niet meer goed werken.
IE 9 heeft nog een marktaandeel van 9 procent, ook al werkt het enkel nog op Windows Vista en Windows 7.
In december 2013 stopte Google de ondersteuning voor IE 8. 

Wie zijn dan die gebruikers met verouderde browsers? Het lijkt vooral door grote bedrijven en overheidsinstellingen te komen. Er zijn diverse redenen waarom ze niet tijdig voor de gratis opwaardering naar modernere versies kiezen.

  • de oude browsers zijn ingebed in onderhoudscontracten en de verantwoordelijke IT beheerbedrijven willen geen extra risico nemen.
  • de oude browsers maken integraal onderdeel uit van maatwerk en/of back-office systemen en de maatwerk-ontwikkelaars doen niet (meer) aan onderhoud. 
  • men ziet simpelweg geen reden voor het extra werk van opwaarderen ("don't fix it if it ain't broken"). Helaas zijn hierbij vaak ook de beveiligingsrisico's onbekend.  

De wereldwijde internet software ontwikkelaarsgemeenschap ondervindt al twee decennia de problemen met verouderde browsers van met name Microsoft. Websites en applicaties moeten vlekkeloos werken op de meest moderne browsers, maar worden ook nog steeds streng getest op de vaak al achterhaalde technologie van de oude browsers. Deze spagaat kost de ontwikkelaars onnodig veel tijd en energie en remt de innovatie.

Google blijft ondersteuning bieden voor Chrome, Firefox en Safari en ‘andere moderne browsers’.

date_range Gepubliceerd op 16-12-2014 10:04
person Ad Min
visibility Views: 3237
chat Reacties: 0
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close