Acties uitvoeren

event clear
date_range03-10-2018 12:53
chatReacties:0

ondemand_video

Zodra er een selectie is gemaakt, kan je een actie uitvoeren op de aangevinkte contactrijen. 

Je kan kiezen uit SMS, Tag en E-mail

SMS: je krijgt een scherm waarin je het gewenste telefoonnummer als afzender kunt opgeven en het tekstscherm waarin je jouw 160 karakters tellende SMS bericht kunt tikken. Het afzendernummer is bij voorkeur je eigen mobiele nummer, maar mag ook het vaste kantoornummer zijn, maar mocht de ontvanger dan reageren via SMS, dan wordt het als een gesproken bericht afgeleverd aan dat kantoornummer. SMS berichten worden via een gateway door een leverancier afgeleverd tegen meerkosten (circa 10 eurocent per bericht). 


Tag: je krijgt een scherm waarin je een tag kunt plaatsen en daarna voor Toevoegen of Verwijderen kunt kiezen. Na het klikken op Opslaan zullen alle geselecteerde contacten de nieuwe tag hebben of de tag juist kwijt zijn.
E-mail: je krijgt een scherm met de mogelijkheid om direct een onderwerpregel en body text met opmaak te tikken. Datum en afzender e-mailadres zijn al ingevuld en kunnen worden aangepast. Standaard zal de verzending via de eigen verzendserver worden uitgevoerd. Optioneel is verzending via een bulkmail API zoals Mailchimp mogelijk, waarbij extra "deliverability" statistieken zoals "opens & clicks" en "bounces" beschikbaar komen (zie onder). In lijn met de AVG is het verplicht om bij meervoudige e-mailverzending een opt-out mogelijkheid toe te voegen, bijvoorbeeld onderaan je e-mailtekst. Dit kan met een tekst als "Reageer met uitschrijven in de onderwerpregel om uit te schrijven" of door een hyperlink als https://www.domain.com/user.news.unsubscribe op te nemen (werkt alleen als de site publiek bereikbaar is). Een e-mail kan worden gepersonaliseerd door de volgende variabelen op te nemen in de body text.

  • [gender] heer of mevrouw of heer/mevrouw
  • [firstname] Voornaam
  • [infix] Tussenvoegsel
  • [lastname] Achternaam
  • [organisation] Organisatienaam 
Een e-mail kan ook al worden voorbereid als template en daarna direct worden geselecteerd. Dat is handig voor nieuwsbrieven, directieberichten aan klanten, commerciële aanbiedingen aan prosects, etc. Deze templates kunnen snel en eenvoudig worden toegevoegd en bijgehouden. 


Deliverability, Open Rate en Click Rate

De deliverability van een e-mailing is een ratio berekend als het aantal ontvangen e-mails gedeeld door het aantal verstuurde e-mails. Bij 100% deliverabilty zijn alle verstuurde berichten ontvangen. In de praktijk is dat vaak onrealistisch omdat e-mailadressen verouderen en sommige mailservers bijzonder strenge spamfilters hanteren. De ervaring wijst uit dat de deliverability toeneemt als de body text minder opmaak bevat waar spamfilters vaak door aanslaan.

De "open rate" is het aantal geopende e-mails gedeeld door het aantal verstuurde e-mails. De open rate wordt positief beïnvloed door een persoonlijk, betrouwbaar en herkenbaar afzenderadres en een onderwerpregel die nieuwsgierig maakt, maar zeker niet te commercieel oogt. 


De "click rate" is het aantal e-mails waarin op een hyperlink in de body text wordt geklikt, gedeeld door het aantal verstuurde e-mails. Een hoge click rate bereik je door de ontvanger een interessant aanbod te doen waardoor deze gestimuleerd wordt om op de link te klikken. E-mailgebruikers zijn zich tegenwoordig steeds meer bewust van meetpixels en tracking URLs in e-mails. Het bereiken en handhaven van hoge open rates en click rates is hogere wetenschap aan het worden. 


comment arrow_drop_down (0)

Log in om te beoordelen

thumb_up Like

Log in om te reageren

1 moment...

Zoek op trefwoord

close