Beeldbanken opzetten met bestandsbeheer

Beeldbanken opzetten met bestandsbeheer
Bekijk en test de werking van de beeldbankfunctionaliteit in de bestandsbeheermodule van PortalCMS. Redacteuren kunnen hiermee snel en ad hoc maar toch zeer gestructureerd en op veilige wijze beeldmateriaal ontsluiten. Met enkele muiskliks kan er van een subfolder met honderden foto's een filmstrip- en diapresentatie worden gemaakt. De onderliggende beeldbestanden worden getoond met alle details en kunnen direct worden gedownload. Stuk voor stuk, of als een selectie in een zipbestand.

Redacteuren en overige admins van intranets, websites en (klant)portalen kunnen met de bestandsbeheermodule van PortalCMS op eenvoudige en snelle wijze grote hoeveelheden aan beeldmateriaal delen.

Bestandsbeheer

De bestandsbeheermodule lijkt veel op de bekende Windows Verkenner en is er primair om bestanden naar de server te kopiëren om vervolgens te gebruiken in websites, kennisbanken en nieuwsberichten. De werking is zeer intuïtief en er zijn uitgebreide mogelijkheden om bestanden te beveiligen. Dit varieert van publieke toegang tot afscherming per website, team of gebruiker. De Beeldbanktoepassing maakt voor het ontsluiten van beeldmateriaal in subfoldes gebruik van automatisch gegenereerde versleutelde URLs (webadres) waardoor de beeldbank handig en veilig kan worden ingebed in webpagina's.

Fotopresentaties met de PortalCMS Beeldbank

Filemanager view

Galerij en Beeldbank

De beeldbankfunctionaliteit kan goed worden toegepast om productpagina's te verrijken en is zeer eenvoudig in te zetten zonder bijzondere computervaardigheden. 

Meer weten?

Benieuwd hoe de Beeldbanktoepassing uw organisatie kan helpen bij het presenteren van uw beeldmateriaal? Neem direct contact op en laat u informeren.

Bekijk hier de Bestandsbeheer functionaliteit zoals beschreven in de PortalCMS Wiki.

Lees hier meer over de andere functionele modules en beschikbare WebApp in PortalCMS.

 

date_range Gepubliceerd op 05-01-2016 12:00
person Albert Bausch
visibility Views: 3217
chat Reacties: 0
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close