Bestandenbeheer

date_range06-08-2018 15:50
chatReacties:0

Het beheren van bestanden gebeurt in bestandenbeheer, verder ook wel File Manager genoemd. De File Manager wordt op diverse plaatsen in de portal gebruikt, waaronder in teams. De team administrator kan met de File Manager bestanden uploaden en deze beschikbaar stellen aan de overige leden om deze te downloaden. Het gaat daarbij om diverse bestandsformaten waaronder pdf, jpg, gif, png, doc(x), ppt(x), xls(x). Voor een foutloze weergave in diverse webbrowsers wordt dringend geadviseerd om in bestandsnamen de spaties te vervangen voor _ (underscore) of - (verbindingsteken).   

Een team adminstrator heeft daarnaast ook de mogelijkheid om een nieuwe map toe te voegen, bestanden te hernoemen en te verwijderen. 

De File Manager lijkt veel op de bekende Windows Verkenner. Zo kan men bijvoorbeeld ook bestanden naar een andere map slepen. Kijk goed uit bij het verplaatsen van bestanden want verwijzingen vanuit andere pagina's worden niet automatisch aangepast! 

Fotopresentatie

Er is een handige functie om met 1 klik een fotopresentatie te maken vanuit een Wiki of CMS pagina. Ga daarvoor in de filemanager naar de map waar de foto's in zijn geplaatst en gebruik rechtermuisoptie "Fotopresentatie". Er verschijnt een nieuwe pagina met alle afbeeldingen op verkleind formaat. Als men op een afbeelding klikt, dan start automatisch een diapresentatie. Kopieer de volledige link in de adresbalk van deze nieuwe pagina om deze op andere plaatsen in de portal te kunnen aanroepen. 

Ga bijvoorbeeld naar de editor van de gewenste Wiki of CMS pagina en plaats een foto/afbeelding of een tekst (bijv. "Klik hier voor fotopresentatie X"). Selecteer de foto/afbeelding of tekst en klik dan op het link icoon. Plak vervolgens de link naar de gemaakte fotopresentatie en sla de pagina op.

Het resultaat wordt dan direct zichtbaar zoals dit voorbeeld hieronder. 

Wiki fotogalerij maken


Reacties (0)

Log in om te beoordelen

thumb_up Like

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close