Bestandenbeheer

event clear
date_range15-04-2021 17:04
chatReacties:0

Het beheren van bestanden gebeurt in bestandenbeheer, verder ook wel File Manager genoemd. De File Manager wordt op diverse plaatsen in de portal gebruikt, waaronder in teams. De team administrator kan met de File Manager bestanden uploaden en deze beschikbaar stellen aan de overige leden om deze te downloaden. Het gaat daarbij om diverse bestandsformaten waaronder pdf, jpg, gif, png, doc(x), ppt(x), xls(x). Voor een foutloze weergave in diverse webbrowsers wordt dringend geadviseerd om in bestandsnamen de spaties te vervangen voor _ (underscore) of - (verbindingsteken). Gebruik nooit leestekens in bestandsnamen.    

Een team administrator heeft daarnaast ook de mogelijkheid om een nieuwe map toe te voegen, bestanden te hernoemen en te verwijderen. 

De File Manager lijkt veel op de bekende Windows Verkenner. Zo kan men bijvoorbeeld ook bestanden naar een andere map slepen. Kijk goed uit bij het verplaatsen van bestanden want verwijzingen vanuit andere pagina's worden niet automatisch aangepast! 

Diavoorstelling

Er is een handige functie om een diavoorstelling te maken van foto's in een bestandsfolder. Klik daarvoor in de file manager op de folder waar de foto's in zijn geplaatst en gebruik rechtermuisoptie "Maak diavoorstelling". Er verschijnt een scherm met de gallery types "film strip" en "slider". Je kan de breedte aanpassen en dan de broncode kopiëren in je klembord via de knop "Embed" of de code bekijken via de knop "Show source".

Met de broncode in je klembord ga je naar de gewenste Wiki of CMS pagina en klikt in de editor op de knop "Broncode". Plak dan de code uit je klembord en klik op opslaan. De diavoostelling is nu geplaatst.

Het resultaat wordt dan direct zichtbaar zoals het voorbeeld hieronder.

 

Map met bestanden in een keer uploaden

Je kan grotere verzamelingen mappen en/of onderliggende bestanden in een keer uploaden en met bestandsbeheer binnen de portal uitpakken. 
Ga hiervoor als volgt te werk:

  • Maak een zip bestand van de mappen en/of onderliggende bestanden op je lokale PC
  • Upload het zip bestand
  • Klik met rechtermuisknop op het ZIP bestand en kies Unzip

Hiermee pakt het bestandsbeheer alle mappen en bestanden uit het ZIP bestand uit. 

Meer over Teamtools weten?

Klik hier om meer (team) tools te bekijken.


comment arrow_drop_down (0)

Log in om te beoordelen

thumb_up Like

Log in om te reageren

1 moment...

Zoek op trefwoord

close