Nieuwsbrief en e-mailing modules voor effectieve doelgroepcommunicatie

Nieuwsbrief en e-mailing modules voor effectieve doelgroepcommunicatie
Bekijk en test de werking van de PortalCMS modules Nieuwsbrief, E-mailing en Digest. Het belang van e-mail neemt nog steeds toe als favoriete communicatiemiddel voor snelle en effectieve doelgroepcommunicatie. PortalCMS beschikt over eenvoudig inzetbare e-mailing modules waarbij de verzender kan kiezen tussen handmatige ad hoc e-mailings en automatische periodieke digest e-mailings.

De PortalCMS e-mailing modules worden gekenmerkt door enerzijds de gebruiksvriendelijkheid en de eenvoud in het beheer en anderzijds de focus op "deliverability" en het rendement. Geen gehannes met diverse verschillende Excelbestanden of lijstjes in je Outlook en verzending via BCC zonder deugdelijke mogelijkheid om af te melden. In PortalCMS wordt alles vanuit een geïntegreerd systeem geregeld met zoveel mogelijk automatisering zodat de verzender zich kan concentreren op de boodschap zelf.    

In maximaal vier stappen e-mailing versturen

U kunt e-mailings sturen met uw e-mailprogramma, maar dan is het "up to date" houden van de mailinglist weinig efficient en tijdrovend. Veel providers blokkeren de mogelijkheid om een e-mail aan meer dan 50 e-mailadressen ineens te sturen. Met PortalCMS regel je snel even een groepsmailing. Team admins versturen handmatig e-mailings met de e-mailing module die in elk team kan worden geactiveerd. Dit is reuze handig voor bijvoorbeeld interne communicatie binnen bedrijfsafdelingen, voor docenten richting studenten, maar ook voor de marketing en sales afdelingen richting relaties. 

Ad hoc een e-mailing versturen gaat zo:

  1. Selecteer alle leden of een selectie uit de ledenlijst;
  2. Stel een bericht op met optioneel een bijlage;
  3. Verstuur de e-mailing;

Ad hoc een nieuwsbrief versturen gaat zo:

  1. Formuleer een titel en eventueel een voorwoord voor de nieuwsbrief en selecteer een van de beschikbare nieuwsbrief templates.
  2. Vink 1 of meerdere de nieuwsitems aan die in het team al beschikbaar zijn, geschreven door uzelf of andere teamleden.
  3. Verstuur een testmail naar uzelf en als deze in orde is, verstuurt u de nieuwsbrief ineens naar alle teamleden. 

Automatisch periodiek e-mailings versturen (zgn digests) gaat zo: 

  1. Formuleer een vaste digest titel en eventueel een vaste begeleidende tekst en selecteer een template;
  2. Selecteer een of meerdere nieuwscategorieën van alle beschikbare teams waaronder de nieuwsitems zijn gerangeschikt;
  3. Kies een verzendadres, bepaald de verzendfrequentie (dag, week, maand) en de verzendtijd.
  4. Verstuur een testmail naar uzelf en als deze in orde is, dan schakelt u de digest in zodat deze op de ingestelde tijd wordt verzonden.

Digests ofwel automatisch gegenereerde e-mailings zijn ideaal om met duidelijke regelmaat tegen minimale technische inspanning het bereik onder interne en externe doelgroepen te maximaliseren. Portal beheerders hoeven de digest maar een keer te configureren waarna deze periodiek, volautomatisch wordt verstuurd. 

Het up to date houden van de mailinglists is eenvoudig omdat gebruikers zelf hun voorkeuren kunnen opslaan in het eigen portalprofiel. 

De redacteuren kunnen zich nu volledig richten op het schrijven van kwalitatief hoogwaardige content om de doelgroep te binden en boeien.

En is er een keer even geen interessant nieuws te melden? Geen zorgen, digests worden enkel verstuurd als er actuele nieuwsitems zijn. 

Meer weten over de mogelijkheden van e-mailing met PortalCMS?

Benieuwd hoe uw e-mailings snel, eenvoudig en doeltreffend bij uw doelgroep terecht kunnen komen? Neem contact met ons op en laat u overtuigen

Bekijk hier de functionaliteit zoals beschreven in de PortalCMS Wiki.

Lees hier meer over de andere functionele modules in PortalCMS.

 

date_range Gepubliceerd op 02-12-2014 12:00
person Jan-Willem Reijsenbach
visibility Views: 3903
chat Reacties: 0
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close