Groei cloud storage niet te stuiten

Groei cloud storage niet te stuiten

Hoewel virtuele opslag al vele jaren de gewoonste zaak van de wereld is, ontstijgt cloud storage deze opslag oplossingen. Het verschil wordt name gemaakt op het gebied van schaalbaarheid, toegang tot data vanaf elke plek op elk gewenst tijdstip en de veel lagere kosten. Toch wordt door verschillende grote spelers nog te veel binnen het eigen hokje gedacht. De cloud storage oplossingen van Microsoft en Apple zijn bijvoorbeeld niet of nauwelijks geschikt voor soft en/of hardware producten van de concurrent.

Dropbox daarentegen is een pure cloud storage oplossing die op elk gewenst platform zijn diensten aanbiedt ongeacht de hardware. De komende tijd zal moeten uitwijzen of dit model kan opboksen tegen de grote spelers. Forrester Research bevestigt in ieder geval in haar onderzoek dat cloud storage de komende jaren een sterke groei zal doormaken. Het groeipotentieel van leveranciers zoals Dropbox en andere platform onafhankelijke cloud storage oplossingen is echter nog groter.

Een verdere complicatie is dat veel bedrijven in toenemende mate een mengeling van PC’s, Macs, tablets en smartphones gebruiken. Veel cloud oplossingen sluiten niet goed aan bij de verschillende platforms en devices en dat leidt tot problemen en gemiste kansen.

PortalCMS is als een van de weinige partijen in de markt langer actief in het koppelen van systemen aan haar portals. Of het nu om “on premise” backoffice systemen gaat of in de cloud, PortalCMS biedt dit alles aan haar gebruikers aan binnen één universele portal.

Meer weten?

Wilt u meer te weten over hoe PortalCMS uw cloud ambities succesvol weet vorm te geven? Neem dan contact met ons op of bezoek ons tijdens de Business Software Expo (Hal 2 Stand 21).

date_range Gepubliceerd op 27-03-2012 17:56
person Jan-Willem Reijsenbach
visibility Views: 2613
chat Reacties: 0
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close