Collaboratie tools onmisbaar voor Nederlandse werknemer

Collaboratie tools onmisbaar voor Nederlandse werknemer
Nederland loopt voorop in het gebruik van cloud based collaboratie tools op het werk. Zelfs wanneer de baas het gebruik er van heeft verboden, blijven werknemers deze tools massaal opzoeken. Werknemers snakken naar meer dan het huidige gesanctioneerde aanbod.

Eén op de vier Nederlandse werknemers gebruikt sociale collaboratie tools op het werk. In West Europa voert Nederland hiermee de ranglijst aan. Ruim 3 op de 4 werknemers gebruikt één of meerdere van deze tools zowel voor werk als privé doeleinden. Met name tools zoals Skype, Dropbox, Google drive maar ook diverse cloud based sociale platforms zijn populair. Deloitte onderzocht in opdracht van Google het gebruik van deze cloud collaboratie tools in het bedrijfsleven.

Werknemers willen meer

57% van de ondervraagden zegt overtuigd te zijn dat collaboratie tools zoals documenten delen en instant messaging leiden tot hogere productiviteit, meer transparantie en betere communicatie. Tevredenheid over de door de werkgever ter beschikking gestelde tools was er bij de meeste werknemers echter niet.

 

Gerbruik social collaboratie tools

Bron: Deloitte


Het onderzoek werd gehouden onder 3433 respondenten en omvatte 380 respondenten uit Nederland. Slechts 6 procent van deze groep gaf aan tevreden te zijn over de door de werkgever geboden tools. Meer dan de helft (54%) zegt te moeten werken in een omgeving die zich kenmerkt door lage innovatie en beperkte digitale collaboratie mogelijkheden.

Ondanks verbod toch gebruiken

Opvallend gegeven is dat 35% van de ondervraagden aangeeft toch cloud based collaboratie tools te gebruiken ondanks dat daar een verbod op geldt. De collaboratie tools zijn vooral zo populair omdat ze juist voorzien in functionele behoeftes die anders niet beschikbaar zijn.

Zowel werknemers als werkgevers profiteren van het gebruik van sociale collaboratie tools. Verwacht mag worden dat werkgevers niet langer zullen wachten met een inhaalslag, al was het maar om wildgroei van externe tools tegen te gaan.

Meer weten?

PortalCMS is als de totaaloplossing voor website, intranet, mobile en web apps bij uitstek geschikt om als solide basis te dienen om innovatie en collaboratie binnen bedrijven en organisaties naar een hoger plan te tillen. Neem vrijblijvend contact op en laat u informeren over de mogelijkheden.

date_range Gepubliceerd op 11-12-2013 11:01
person Jan-Willem Reijsenbach
visibility Views: 1914
chat Reacties: 0
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close