Omzet webshops VS groeit komende 5 jaar 57 procent

Omzet webshops VS groeit komende 5 jaar 57 procent
De komende 5 jaar verwacht marktonderzoeker Forrester dat Amerikaanse online retailers een omzetgroei van 57 procent doormaken. De totale omzet zal daarmee in 2018 414 miljard dollar bereiken tegen 263 miljard het afgelopen jaar. De voorgaande jaren lag de gemiddelde jaarlijkse groei nog rond 9,5 procent. Het totale marktaandeel van online retailers stijgt van 8 procent nu naar 11 procent in 2018.
Online verkoop neemt nog sneller toe

Ook vorig jaar voorspelde de marktonderzoeker weer een groei in de e-commerce omzet. Tussen 2012 en 2017 voorspelden zij een groei van 370 miljard dollar. In het meest recente onderzoek is dit bedrag positief bijgesteld naar 385 miljard. Analist Sucharita Mulpuru van Forrester verklaart deze extra groei door een groter geworden populariteit van mobiele devices zoals tablets en smartphones, als koopplatform. Ook treedt in deze komende periode een nieuwe generatie kopers tot de markt toe die is opgegroeid met dergelijke devices. Deze “digital natives” omarmen daarmee e-commerce nog sneller en zorgen voor een extra online impuls.

Mobiel aandeel van 71 procent

In 2018 verwacht Forrester dat mobiele online verkopen goed zijn voor een omzet van 293 miljard dollar. Dat is 71 procent van de totale retail omzet in de VS. The Wall Street Journal meldt op basis van de marktonderzoekscijfers dat mobiele online verkopen nog 113 miljard dollar zullen opbrengen. Dit bedrag is onder te verdelen in 76 miljard voor tablets en 38 miljard voor smartphones.


Snel leveren maakt straks het verschil

Analist Mulpuru zegt dat retailers de komende jaren extra aandacht moeten besteden aan de "fulfilment & last mile" kant. Steeds meer consumenten wachten tegenwoordig tot het laatste mogelijke moment om bestellingen te plaatsen. De pieken die dit in de vraag veroozaakt moeten beter worden opgevangen. Met de huidige stand van zaken zorgt dit nog voor wachtrijen. Online kopers zijn directe levering gewend en zullen vertraging niet op prijs stellen.

Bron: TWiNKLE

date_range Gepubliceerd op 14-05-2014 11:38
person Rogier Castricum
visibility Views: 2402
chat Reacties: 0
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close