Digital Workplace

Digital workplace

Een digitale werkplek is een combinatie van software en online diensten afgestemd op medewerkers om hen beter te laten presteren. Die combinatie begint vaak met een sociaal intranet, e-mail en chat, aangevuld met tools voor de specifieke rol voor de medewerker, zoals CRM voor de verkopers. Een optimale digitale werkplek integreert alle tools in de juiste context voor de betreffende medewerker en is beschikbaar op elk gewenst moment en apparaat. 
 

PortalCMS biedt bovenstaand fundament en blinkt uit door een uitgebreide collectie aan tools waamee een digital workplace op maat kan worden gesneden. Door de ruim 15 jaar aan ervaring in kennisintensieve organisaties kon bovendien een unieke methode worden ontwikkeld waarmee taken, tijd en kennis in een vliegwiel worden gezet, waarmee de productiviteit een flinke boost krijgt. Voor bijzondere wensen, zoals het (mobiel) ontsluiten van backoffice applicaties, biedt low-code platform PortalCMS onder andere een efficiënte hybride mobile app aan.

 

Digital workplace tools hoeven niet zwaar, log of kostbaar te zijn. Wij laten graag zien hoe we daarvoor kunnen zorgen. 

 

 

Management van Taken 

Geen digital workplace kan zonder gedegen taakbeheer tools. PortalCMS bevat een solide taakbeheer module die past bij de meeste bedrijfsprocessen. Wanneer medewerkers inloggen ontvangen zij direct een persoonlijk takenoverzicht. Voortgang, feedback, kennis...alles is snel en gemakkelijk doorzoekbaar en benaderbaar.

Management van Tijd 

Vanzelfsprekend moet tijdsbesteding verantwoord kunnen worden. PortalCMS biedt een timelog module waarmee medewerkers vanuit een weekoverzicht per dag hun uren kunnen noteren, waarna het genereren van overzichten en management rapportages kinderspel is.

Management van Kennis 

Met een Wiki ofwel "snel digitaal handboek" leg je de opgedane kennis eenvoudig vast. Deze kennis is zeer waardevol in de toekomst, voor jezelf, maar zeker ook voor collega’s. Met de PortalCMS interactieve wiki module kan je deze kennis gemakkelijk delen...altijd, overal en op elk toestel.

 

PortalCMS wikis zijn flexibel te configureren en daarmee voor uiteenlopende toepassingen geschikt. Gebruik de module bijvoorbeeld voor beheer van interactieve kwaliteitshandboeken met versiecontrole en notificatie bij wijzigingen, of voor taak- en tijdbeheer.

Blogs 

Omdat je medewerkers je belangrijkste kennisbron vormen, moeten de digital workspaces daar ook de nodige ruimte aan bieden. Daarnaast is een veel voorkomend probleem dat het niet altijd duidelijk is bij wie benodigde kennis precies aanwezig is. Geef medewerkers de mogelijkheid om blogs te schrijven zodat zij zich kunnen profileren op hun specifieke kennisgebied. Hiermee stimuleer je de borging en het delen van kennis en tegelijk leg je ambities en groeikansen bloot.

Teams 

Managers delen teams vaak in langs de organisatielijnen, wat voor kennismanagement en innovatie niet altijd evident is. Laat teams organisch ontstaan rond kennisthema’s en er zullen onvermoede en waardevolle dwarsverbanden ontstaan die de collectieve innovatiekracht versterkt en het management vereenvoudigt.

 

PortalCMS biedt tools waarmee gemakkelijk (ad hoc) teams kunnen worden samengesteld. PortalCMS biedt solide tools voor samenwerken zoals team nieuws, nieuwsbrieven, digests, sites, wikis, bestanden, chat en conferencing tools.

Mobile web app 

Kennis en informatie toegankelijk maken en vastleggen kan soms een hele opgave zijn. Zeker wanneer je dat altijd en overal, op elk toestel wil kunnen doen. Met de PortalCMS hybride mobile app hebben medewerkers altijd en overal toegang tot wiki's, nieuws, blogs en bestanden. PortalCMS is een low-code platform waarmee ook nieuwe (maatwerk) functionaliteit binnen de mobile app wordt ontwikkeld. Deze nieuwe maatwerk functionaliteit komt bij de betreffende gebruiker binnen de bestaande mobile app op de smartphone ter beschikking zonder dat herinstallatie van de app noodzakelijk is. 

 

 

Voordelen en eigenschappen PortalCMS voor Digital Workplaces 

 • done
  Wissel snel en effectief kennis uit via interactieve wikis, onafhankelijk van plaats, tijd en toestel.
 • done
  Laat medewerkers laagdrempelig en informeel kennis delen via Blogs.
 • done
  Verdiep kennis binnen Teams met tools als Nieuws, Nieuwsbrieven, Digests, Wikis en Bestanden.
 • done
  Wissel via de hybride mobile app kennis uit en push nieuwe functionaliteit naar de smartphones zonder herinstallatie. 

Laat je inspireren door onze (web) app store

De PortalCMS app store groeit voortdurend met mooie en nuttige web apps. Staat jouw gewenste app niet in dit overzicht? Laat dan je wensen weten via dit korte formulier en wij koppelen zo snel mogelijk terug.

Laatste nieuws
Altijd op tijd toegang hebben tot alle relevante kennis die je voor je werk nodig hebt. Logisch dat je dat wil toch? Nooit meer belangrijk nieuws, kennis updates, events of taken missen....
date_range 10-07-2017 13:13
visibility Views: 4481
Centa gebruikt de kennismanagementmodules om honderden collega's en agenten wereldwijd op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen omtrent haar specialistische producten. De...
date_range 10-12-2009 00:00
visibility Views: 4728
PRIJSOPGAAF

   Download

   Cases

 

 

Zoek op trefwoord

close