Gebruikersbeheer

event clear
date_range04-08-2016 19:39
chatReacties:0

In het onderdeel Gebruikersbeheer heeft de portal administrator de mogelijkheid om de gebruikersadministratie van de gehele portal te beheren. De functionaliteit bestaat uit geregistreerde gebruikers bekijken, aanpassen of verwijderen. Nieuwe gebruikers kunnen handmatig per gebruiker worden toegevoegd. Sneller en gebruiksvriendelijker is het om de importfunctie vanuit een CSV (Excel) bestand te gebruiken. 

Portalbeheerders kunnen de gegevens van de leden op elk moment inzien en aanpassen. De gegevens die kunnen worden ingevuld, bestaan uit standaard gegevens zoals naam, adres, geboortedatum en contactgegevens. Naast deze standaard gegevens kan er ook een profiel plaatje worden toegevoegd. 

Op de twee afbeeldingen hieronder is te zien hoe de gegevens van een gebruiker ingevuld worden en hoe deze vervolgens getoond worden op de website. 

Profiel

In het tabblad profiel vult de gebruiker zijn algemene informatie in dit houdt in de naam, adres en woonplaats gegevens evenals de geboortedatum en geslacht.

 

CV

In het tabblad CV is het voor de gebruiker mogelijk om een CV in te vullen hiervoor is de CMS tekstverwerker beschikbaar om de tekst te kunnen stijlen en aan te passen.

 

Over mij

In het tabblad Over mij is het mogelijk voor de gebruiker om een beschrijving over zijn/haar persoonlijkheid of ervaringen te delen, hiervoor is de CMS tekstverwerker beschikbaar om de tekst te kunnen stijlen en aan te passen.

 

Voorkeuren

 

In het tabblad Voorkeuren is het mogelijk voor de gebruiker om voorkeursinstellingen aan te passen de instellingen hebben betrekking op de zichtbaarheid van informatie aan derden en instellingen die betrekking hebben op het ontvangen van berichtgeving van bepaalde portalactiviteiten. Het is voor de portal admin mogelijk via dit tabblad het gekoppelde profiel aan te passen. Overigens kan de portal admin via stijlbeheer bepaalde tabbladen en zelfs velden verbergen, bijvoorbeeld als je niet wil dat gebruikers hun geboortedatum of telefoonnummers voor collega's verbergen. 

 

Mobile app gebruikers

De portal admin kan de toegang tot de portal met de app via devices zoals tablets en smartphone intrekken door bij de betreffende gebruiker de mac adressen te verwijderen.

 

Meer over Gebruikerspanel weten?

Klik hieronder op de app waar je meer over wil weten.


comment arrow_drop_down (0)

Log in om te beoordelen

thumb_up Like

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close