Gebruikersbeheer

event clear
date_range26-08-2020 13:40
chatReacties:0

In het onderdeel Gebruikersbeheer heeft de portal administrator de mogelijkheid om de gebruikersadministratie van de gehele portal te beheren. De functionaliteit bestaat uit:

  • geregistreerde gebruikers bekijken, aanpassen of verwijderen
  • nieuwe gebruikers handmatig toevoegen
  • nieuwe gebruikers importeren vanuit Excel (CSV) 
  • nieuwe gebruikers importeren vanuit Active Directory  

Portalbeheerders kunnen de gegevens van de leden op elk moment inzien en aanpassen. De gegevens die kunnen worden in- en aangevuld (denk aan gegevens zoals naam, adres, geboortedatum, contactgegevens en pasfoto).

Op de twee afbeeldingen hieronder is te zien hoe de gegevens van een gebruiker ingevuld worden en hoe deze vervolgens getoond worden op de website. 

Profiel

In het tabblad profiel vult de gebruiker zijn algemene informatie in zoals naam, adres, woonplaats, geboortedatum en geslacht.

 

CV

In het tabblad CV is het voor de gebruiker mogelijk om een CV in te vullen met de rich text tekstverwerker om de tekst naar wens te kunnen vormgeven.

 

Over mij

In het tabblad Over mij is het mogelijk voor de gebruiker om een korte persoonlijke beschrijving over zijn/haar persoonlijkheid of ervaringen te delen.

 

Voorkeuren

 

In het tabblad Voorkeuren is het mogelijk voor de gebruiker om voorkeursinstellingen aan te passen. Deze instellingen hebben betrekking op de zichtbaarheid van informatie aan derden en instellingen die betrekking hebben op het ontvangen van berichtgeving van bepaalde portalactiviteiten. Het is voor de portal admin mogelijk via dit tabblad het gekoppelde profiel aan te passen. Overigens kan de portal admin via stijlbeheer bepaalde tabbladen en zelfs velden verbergen, bijvoorbeeld als je niet wil dat gebruikers hun geboortedatum of telefoonnummers voor collega's verbergen. 

 

Mobile app gebruikers

De portal admin kan de toegang tot de portal met de app via devices zoals tablets en smartphone intrekken door bij de betreffende gebruiker het apparaatspecifieke Device ID te verwijderen.

 

Meer over Gebruikerspanel weten?

Klik hieronder op de app waar je meer over wil weten.


comment arrow_drop_down (0)

Log in om te beoordelen

thumb_up Like

Log in om te reageren

1 moment...

Zoek op trefwoord

close