Team beheer

event clear
date_range20-04-2021 14:45
chatReacties:0

Met Team beheer kan de portal administrator teams aanmaken voor uiteenlopende doelgroepen en/of afdelingen, ieder met eigen functionaliteit.

In de afbeelding hieronder staat bijvoorbeeld het team 'Intranet'. Bij een team dat alleen voor interne gebruikers is bedoeld zoals dit 'Intranet' - team zal de vertrouwelijke informatie enkel benaderbaar zijn voor interne medewerkers.
Bij een team zoals 'Websitebeheer' beheren enkele geautoriseerde medewerkers webpagina's die vervolgens wel publiekelijk toegankelijk moeten zijn.
Voor een open team zoals 'Support' geldt dat alle portal gebruikers lid worden om zelf ook een inhoudelijke bijdrage te kunnen leveren.

Dankzij deze flexibiliteit in het teambeheer kunnen de vorm, functie en inhoud van een team precies op maat worden geconfigureerd.

In de afbeelding hieronder is het team 'Websitebeheer' zichtbaar. Dit team heeft de alias 'info' gekregen. Deze alias zorgt ervoor dat het team niet alleen een herkenbare, maar ook een Google vriendelijke url krijgt, bijvoorbeeld www.portalcms.nl/info/team/.

Het team heeft de status "zichtbaar" gekregen. Dit zorgt ervoor dat het team te zien is voor andere gebruikers. Het team heeft een Public file handler. Dit betekent dat alle bestanden die binnen dit team worden geupload, publiek benaderbaar zijn ongeacht of iemand ingelogd is of niet.

Instellingen kunnen op elk gewenst moment door de portal admin worden gewijzigd.

Teamleden toevoegen

Om teamleden aan een team toe te voegen ga je als volgt te werk:

  • Klik onderaan de teampagina in bij de teamtools op 
  • Klik op Teamlid toevoegen knop 
  • Klik op het icoontje achter de naam van de persoon die je aan het team wenst toe te voegen
  • Op dit moment verdwijnt de zojuist toegevoegde persoon uit de lijst met potentiële teamleden en is lid van het team
  • Klik op Terug knop en je ziet een lijst met alle teamleden inclusief die je zojuist hebt toegevoegd

Meer over Gebruikerspanel weten?

Klik hieronder op de app waar je meer over wil weten.


comment arrow_drop_down (0)

Log in om te beoordelen

thumb_up Like

Log in om te reageren

1 moment...

Zoek op trefwoord

close