Profiel beheer

event clear
date_range04-08-2016 19:30
chatReacties:0

In het onderdeel Profiel beheer kan de portalbeheerder portalprofielen, teamprofielen en gebruikersprofielen configureren en beheren. De portalbeheerder kan via dit onderdeel rechten toewijzen en wijzigen aan profielen. Profielen worden vervolgens weer toegewezen aan groepen gebruikers.

De portalbeheerder activeert met het configureren functionaliteiten in de portal die vervolgens kunnen worden gebruikt in de teamprofielen en gebruikersprofielen. Een portal heeft één portalprofiel en kan meerdere team- en gebruikersprofielen bevatten. 

Voor teamprofielen kunnen functionaliteiten per profiel worden geactiveerd. Teams die in de toekomst meer of minder functionaliteit dienen te ontvangen kunnen worden aangepast door het aan dat team gerelateerde profiel aan te passen. 

Gebruikers ontvangen rechten van de teams waar zij lid van zijn. Het kan zijn dat gebruikersprofielen in uitzonderingsgevallen beperkt worden zoals het geval is voor de portalbeheerder.

Hieronder kun je zien hoe een profiel voorzien wordt van functies. In dit geval heeft dit team, het Marketing Team, tot alle functies toegang, behalve de functie Team webshop. Niet toegewezen functies kunnen altijd achteraf nog worden geactiveerd of gedeactiveerd door de portalbeheerder. 

De portalbeheerder kan op elk gewenst moment nieuwe profielen toevoegen. Ieder profiel krijgt een profielnaam en profieltype toegewezen door de portalbeheerder. 

Meer over Gebruikerspanel weten?

Klik hieronder op de app waar je meer over wil weten.


comment arrow_drop_down (0)

Log in om te beoordelen

thumb_up Like

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close