Profiel beheer

event clear
date_range31-03-2021 09:45
chatReacties:0

In het onderdeel Profiel beheer kan de portalbeheerder portalprofielen, teamprofielen en gebruikersprofielen configureren en beheren. De portalbeheerder kan via dit onderdeel rechten toewijzen aan profielen. Profielen worden vervolgens weer toegewezen aan teams of gebruikers.

De portalbeheerder activeert met het configureren functionaliteiten in de portal die vervolgens kunnen worden gebruikt in de teamprofielen en gebruikersprofielen. Een portal heeft één portalprofiel en kan meerdere team- en gebruikersprofielen bevatten. 

Voor teamprofielen kunnen functionaliteiten per profiel worden geactiveerd. Teams die in de toekomst meer of minder functionaliteit dienen te ontvangen kunnen worden aangepast door het aan dat team gerelateerde profiel aan te passen. 

Gebruikers ontvangen rechten van de teams waar zij lid van zijn. Het kan zijn dat gebruikersprofielen in uitzonderingsgevallen beperkt worden zoals het geval is voor de portalbeheerder.

Hieronder kun je zien hoe een profiel voorzien wordt van functies. In dit geval heeft dit team, het Marketing Team, tot verschillende functies toegang, maar bijvoorbeeld niet Tijdschrijven/Timelogging.
Functies kunnen altijd achteraf nog worden geactiveerd of gedeactiveerd door de portalbeheerder. 

De portalbeheerder kan op elk gewenst moment nieuwe profielen toevoegen. Ieder profiel bevat een profielnaam en profieltype. Er zijn drie type profielen;

  • Portal
  • Team 
  • Gebruiker

De teamprofielen maken gebruik van de teamfunctienummers. Regelmatig worden nieuwe functies ontwikkeld en toegevoegd aan de lijst beschikbare teamfuncties.
De functienummers voor gebruikersprofielen zijn beperkt tot 9001, 9002 en 9003. Vanwege de complexiteit worden deze functienummers enkel toegekend door de leverancier.

Gebruikersprofielen met functienummer 9003 worden enkel in bijzondere omstandigheden ingezet, bijvoorbeeld in sub-intranets of klantportalen.
1) Binnen de portal zijn er 1 of meer besloten teams (sub-intranets);
2) Leden van deze teams worden na inloggen direct naar hun eigen besloten team geleid en hebben geen toegang tot andere portal informatie;
3) Team admins van deze teams kunnen nieuwe teamleden niet direct toevoegen, maar alleen uitnodigen via een e-mail formulier. Bij acceptatie kan de genodigde met zijn/haar e-mailadres inloggen en zelf een wachtwoord instellen.  
4) Indien het team de functionaliteit "9190 Contact management" bevat, dan kan de team admin nieuwe contacten toevoegen die direct lid zijn van het team. Het nieuwe contact kan optioneel inloggen met een persoonlijke numerieke gebruikersnaam en zelf een wachtwoord instellen. Deze functionaliteit wordt in een klantportaal gebruikt.  
 

Meer over Gebruikerspanel weten?

Klik hieronder op de app waar je meer over wil weten.


comment arrow_drop_down (0)

Log in om te beoordelen

thumb_up Like

Log in om te reageren

1 moment...

Zoek op trefwoord

close