Profiel beheer

event clear
date_range21-08-2020 14:21
chatReacties:0

In het onderdeel Profiel beheer kan de portalbeheerder portalprofielen, teamprofielen en gebruikersprofielen configureren en beheren. De portalbeheerder kan via dit onderdeel rechten toewijzen aan profielen. Profielen worden vervolgens weer toegewezen aan teams of gebruikers.

De portalbeheerder activeert met het configureren functionaliteiten in de portal die vervolgens kunnen worden gebruikt in de teamprofielen en gebruikersprofielen. Een portal heeft één portalprofiel en kan meerdere team- en gebruikersprofielen bevatten. 

Voor teamprofielen kunnen functionaliteiten per profiel worden geactiveerd. Teams die in de toekomst meer of minder functionaliteit dienen te ontvangen kunnen worden aangepast door het aan dat team gerelateerde profiel aan te passen. 

Gebruikers ontvangen rechten van de teams waar zij lid van zijn. Het kan zijn dat gebruikersprofielen in uitzonderingsgevallen beperkt worden zoals het geval is voor de portalbeheerder.

Hieronder kun je zien hoe een profiel voorzien wordt van functies. In dit geval heeft dit team, het Marketing Team, tot verschillende functies toegang, maar bijvoorbeeld niet Tijdschrijven/Timelogging.
Functies kunnen altijd achteraf nog worden geactiveerd of gedeactiveerd door de portalbeheerder. 

De portalbeheerder kan op elk gewenst moment nieuwe profielen toevoegen. Ieder profiel bevat een profielnaam en profieltype. Er zijn drie type profielen;

  • Portal
  • Team 
  • Gebruiker

Nieuwe ontwikkelde functies worden met de regelmaat toegevoegd aan de lijst beschikbare team functies. 

Meer over Gebruikerspanel weten?

Klik hieronder op de app waar je meer over wil weten.


comment arrow_drop_down (0)

Log in om te beoordelen

thumb_up Like

Log in om te reageren

1 moment...

Zoek op trefwoord

close