Widget beheer

event clear
date_range04-08-2016 16:28
chatReacties:0

In het onderdeel Widget beheer kan de portalbeheerder de widgets die worden gebruikt op de website of portal aanpassen. De widgets zijn de losse elementen waaruit de gebruikersomgeving wordt opgebouwd. Een voorbeeld is de Loginwidget. De widgets zijn door middel van drag-and-drop op een plek te plaatsen. Aan de linkerzijde staat een lijst met beschikbare widgets. Door een widget uit deze lijst te verslepen naar de gewenste locatie in het raster wordt deze direct op de gewenste positie geplaatst.

Widgets verplaatsen

De afbeelding hieronder toont het managementscherm met beschikbare en gebruikte widgets en de relatieve positie van de widgets ten opzichte van elkaar. Zo is in dit voorbeeld te zien dat de LoginWidget versleept kan worden, in dit geval naar de rechterbovenhoek in 'Main content'. Op elk gewenst moment kan de portal admin deze widget verplaatsten naar een andere positie of verwijderen door middel van drag-and-drop.

Custom Widgets

Het is mogelijk om portal specifieke widgets te (laten) maken, waarna de portal administrator deze in het linker menu ziet verschijnen. 
In het onderdeel Widget beheer is het zo ook mogelijk om shared content onderdelen te gebruiken. 

Algemene Info

In het tabblad Info is het mogelijk de algemene configuratie van de widget te verrichten. Zo is het mogelijk de naam van de widget aan te passen, een whitelist en een blacklist op te zetten en de widgetstatus aan te passen.

  • Whitelist: In dit veld plaatst u de pagina's waarop u de widget wel wenst weergeven op alle andere pagina's zal de widget niet zichtbaar zijn.
  • Blacklist: In dit veld plaatst u de pagina's waarop u de widget niet wenst weergeven op alle andere pagina´s zal de widget wel zichtbaar zijn.

Het is maar mogelijk om van één van deze lists tegelijk gebruik te maken.

Argumenten

Het tabblad argumenten is alleen maar beschikbaar voor bepaalde widgets een voorbeeld is de spotlight/widget. In het tabblad Argumenten is het mogelijk extra opties aan te passen die specefiek voor de desbetreffende widget van belang zijn.

HTML Inhoud

In het tabblad HTML Inhoud is het mogelijk om gebruik te maken van HTML-code om de widget mee te vullen. Hiermee is het mogelijk voor de portal beheerder om een custom-widget aan te maken.

Meer over Gebruikerspanel weten?

Klik hieronder op de app waar je meer over wil weten. 


comment arrow_drop_down (0)

Log in om te beoordelen

thumb_up Like

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close