Beheer Solr Zoeken

event clear
date_range14-04-2021 12:34
chatReacties:0

De portal beschikt over een krachtige search engine waarmee op trefwoord in de inhoud van documenten kan worden gezocht. 

De gebruikte zoekmachine is gebaseerd op het open source platform Apache Solr.

Met de Solr module kunnen zowel gebruikersfolders als teamfolders worden geïndexeerd om daarna te kunnen worden doorzocht op trefwoord.

Voor gebruikersfolders is dat inzetbaar door de recruitmentafdeling, bijvoorbeeld als elke user de persoonlijke CV in de user folder bijhoudt.

Bij teamfolders kunnen we bijvoorbeeld denken aan de kennisbanktoepassing. 

Solr kan documenten met de volgende extensies indexeren: txt, pdf, rtf, htm(l), doc(x), xls(x), ppt(x), eml.

Het opzetten van Solr is eenvoudig.

Ga naar portalbeheer en klik op de tegel "Beheer solr zoeken".

Je ziet dan de 2 beschikbare zoekindices "userfiles" en "teamfiles".

Door op het "ververs" knopje te klikken, wordt de betreffende index voor de eerste keer opgebouwd of geactualiseerd. (Dit wordt in de achtergrond gedaan, dus je kan direct doorgaan naar andere schermen.)

NB: de Solr zoektreffers worden getoond bij de algemene zoekresultaten, mits in het algemene portalbeheerscherm bij tab "Configuratie" bij onderdeel Zoekopties de vinkjes naast "Documenten" zijn gezet.

Het actualiseren van de zoekindices kan ook worden geautomatiseerd door middel van een scheduled task die elke dag op bijvoorbeeld 07:00 uur herindexeert. 

Vraag hiervoor assistentie bij de portalbeheerder die toegang heeft tot de scheduled tasks.

Zoekresultaten

De zoekresultaten worden standaard zoals hieronder gepresenteerd. Daarbij wordt in de tegels een badge getoond met het aantal hits per content type en daaronder per content type de daadwerkelijke zoekresultaten.


comment arrow_drop_down (0)

Log in om te beoordelen

thumb_up Like

Log in om te reageren

1 moment...

Zoek op trefwoord

close