Historie

In 1987 startte de familie Bausch het datacommunicatiebedrijf Bausch Datacom dat al snel toonaangevend werd als Europese modemfabrikant en Bulletin Board System (BBS) pionier.

Bausch HistoryBausch Datacom verwierf in de begin jaren '90 bekendheid door het succesvolle partnership met Postbank Girotel (en hèt Bausch-modem), haar pioniersrol als Internet Service Provider (via Infoboard BBS dat later werd overgenomen door France Telecom via Euronet/Wanadoo), de inkomstenbelasting-aangifte via modem voor de Belastingdienst en de eerste websites voor uitgeverij VNU, waaronder www.intermediair.nl en www.computable.nl.  In 1995 verlieten Alex en Albert Bausch het familiebedrijf om het full service internetbureau i-Concept op te zetten.

In 1999 nam Alex Bausch afscheid van i-Concept en ging als zelfstandig adviseur verder. i-Concept groeide verder als solide en professioneel internet- en softwarebureau. i-Concept werkte veel samen met partnerbedrijven op het gebied van veilige mobiele communicatie en portals voor mobile device management.

De lancering van PortalCMS in 2009 is een logisch vervolg op de voorgaande innovatieve activiteiten: portaalsoftware met een heldere focus op nuttige cloud en web apps en integratie van marktleidende 3rd party software zoals Microsoft Dynamics en Exact Online.

 

Zoek op trefwoord

close