PortalCMS voor Bouw en Wonen

Vastgoedorganisaties en verenigingen van eigenaren gebruiken PortalCMS als netwerksite en als back-office voor de administratie van en communicatie richting relaties. Nieuwsberichten, contactgegevens, agenda's, onderhouds- en reparatieafspraken en meer details kunnen online worden bijgehouden en gecontroleerd aan de juiste personen zichtbaar gemaakt. Conform het web 2.0 principe kan veel van het beheerwerk door de gebruikers zelf worden gedaan. Zij kunnen zelf eenvoudig hun adresgegevens up-to-date houden, nieuws toevoegen en notificaties rondsturen.

 


PortalCMS kan dus als gesloten intranetomgeving worden gebruikt, maar ook als een linkedIn-achtige netwerksite, waar leden en bezoekers actief in participeren. Door de inzet van het multifunctionele PortalCMS aan de back-office kan in zeer korte tijdspanne een solide en hoogwaardige open portal worden opgeleverd, waar profielen, artikelen, discussies, documenten en video's in worden gepubliceerd. Voor en door gebruikers, maar toch ook met een geavanceerde back-office voor het bestuur.

PortalCMS herbergt veel interessante functionaliteit:

  • Bezoekers met belangstelling kunnen zich zelfstandig registreren waarbij op diverse manieren de betrouwbaarheid en veiligheid van de ingevoerde gegevens wordt gecontroleerd. Zo moet de bezoeker een gerandomiseerde code invoeren ter voorkoming van misbruik door spambots en wordt het account pas bruikbaar als de bezoeker op een activeringslink klikt in de bevestingse-mail.
  • Bij de eerste inlog kan de nieuwe gebruiker zijn profiel aanvullen en via het privacy-menu zelf aangeven welke informatie hij over zichzelf willen delen. Hij kan kiezen voor openbaar, beperkt onder ingelogde medegebruikers en volledig afgeschermd. Deze privacy settings worden automatisch ook meegenomen in het digitale visitekaartje dat bij het gebruikersprofiel hoort. Gebruikers kunnen vervolgens in het bestand zoeken naar bekenden en interne berichten plaatsen of uitnodigingen sturen om elkaar op te nemen in het persoonlijke netwerk. 
  • De belangrijkste functionaliteit is beschikbaar in teams (communities). Daar kunnen gebruikers zelf aangeven of ze willen participeren in projecten of thema-gerichte kenniskringen. Binnen deze team-omgevingen wordt gestreefd naar het zo laagdrempelig mogelijk delen van kennis in de vorm van publiceren van artikelen, documenten, presentaties, filmpjes en georganiseerde evenementen. De gebruikers die extra actief in een team willen participeren kunnen extra privileges krijgen, zoals toegang tot extra beveiligde documenten. Het web 2.0 principe wordt extra benadrukt in de bijdragen door gebruikers: op alle artikelen kan men online reacties achterlaten en bij alle georganiseerde events worden de namen getoond van de deelnemers die zich tot dat moment hebben aangemeld.

De 100.000+ gebruikers bewijzen dat de veelgeprezen PortalCMS portaaltechnologie niet alleen als besloten intranet of portal kan worden ingezet, maar ook uitstekend als fundament en back-office voor meer open web 2.0 en enterprise 2.0 toepassingen.


   Download

   Nieuws

 

 

PRIJSOPGAAF

Zoek op trefwoord

close