Zorgportal voor contact tussen consumenten en zorgprofessionals

Zorgportal voor contact tussen consumenten en zorgprofessionals
De onlangs gelanceerde gezondheidsportal solvo biedt consumenten een overzicht van zorgprofessionals in de buurt en brengt zo transparantie en efficiency in de zorgmarkt. De aangesloten zorgspecialisten kunnen zich tegen betaling presenteren en profileren en daarmee nieuwe cliënten winnen die op zoek zijn naar de beste zorg.

Vanwege de BIG-registratie van de betreffende specialist worden enkel zorgprofessionals toegelaten die verbonden zijn aan beroepsverenigingen. Denk dan aan fysiotherapeuten, tandartsen, maar ook oogartsen en vaatchirurgen.

Zorgprofessionals melden zich aan en met behulp van de service desk maken ze een volledig profiel inclusief fotoreportage van de praktijk. Daarna wordt de specialist vindbaar voor het Nederlandse publiek. Met meer dan 5,5 miljoen maandelijkse bezoekers op sites als gezondheidsplein.nl, ziekenhuis.nl en dokterdokter.nl is er geen twijfel of er een markt is voor zorgportals.

Het verdienmodel van deze zorgportal is vergelijkbaar met die van andere platforms: voor consumenten is de dienst kosteloos. Professionals betalen een maandelijks bedrag om zich te presenteren en om afspraken te maken. Praktijken die nog meer willen opvallen betalen weer wat extra's.

Ook voor deze portal geldt "Content is King". Zorgprofessionals moet de weg nog vinden, want met 1 tandartsvermelding is het op dit moment nog niet representatief.

 

date_range Gepubliceerd op 08-09-2016 09:29
person Albert Bausch
visibility Views: 2480
chat Reacties: 0
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close