Moedervlekkenapp getest in Living Lab eHealth

Moedervlekkenapp getest in Living Lab eHealth
Het Maxima Medisch Centrum sluit zich aan bij het zogenoemde Living Lab eHealth, een project in de regio Eindhoven dat tot doel heeft eHealth-toepassingen in de praktijk te testen.

De eerste eHealth-oplossing die in het Living Lab wordt getest is de ‘moedervlekken-app’ van SkinVision. Deelnemers aan het project kunnen daarmee foto's van hun moedervlekken nemen en vergelijken in de tijd. Veranderende en jeukende moedervlekken kunnen namelijk een indicatie zijn voor huidschade of huidkanker (melanomen). Daarnaast maakt de app gebruik van een wiskundige formule die abnormale groei herkent.

Na het maken van een foto van een moedervlek wordt een code rood, oranje of groen gegeven en stuurt de app je al dan niet door naar een dermatoloog of huisarts.

Het programma Slimmer Leven 2020 heeft al verschillende partijen bij elkaar gebracht, zoals de GGD, Zorgbelang, Huisartsenvereniging SGE, zorgverzekeraar VGZ en het Catharina Ziekenhuis.

Volgens de initiatiefnemers wordt nog nergens in Nederland door zoveel relevante partijen samengewerkt om de innovatie op het gebied van eHealth te stimuleren.

Ministers Schippers en Van Rijn stelden begin juli een aantal doelstellingen op voor het realiseren van betere zorg en meer eigen regie met behulp van eHealth.

date_range Gepubliceerd op 11-08-2014 18:06
person Rogier Castricum
visibility Views: 2521
chat Reacties: 0
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close