Beveiliging online formulieren huisarts en apotheek vaak ondermaats

Beveiliging online formulieren huisarts en apotheek vaak ondermaats
Het online aanvragen van herhaalrecepten geschiedt bij 1 op de 3 websites van huisartsen en apotheken onbeveiligd. Dit concludeert privacy waakhond CPB na een onderzoek onder 150 websites van huisartsen en apotheken.

Eerdere aandacht voor veiligheid rond het EPD deed al veel stof opwaaien. Ook de "ethische hack" door tweede kamer lid Krol (50Plus partij) liet zien dat medische gegevens vaak onvoldoende beveiligd worden. De bevindingen van het CPB onderschrijven dit en laten ondermeer zien dat derden medische gegevens kunnen meelezen, verwijderen of zelfs aanpassen. Huisartsen en apothekers die bij het versturen van privacygevoelige informatie slecht beveiliging bieden, handelen formeel tegen de wet bescherming persoonsgegevens volgens het CPB.

Het CBP heeft het goed beveiligen van medische gegevens de komende tijd tot een speerpunt gemaakt. In de herfst van 2013 zal het CBP opnieuw onderzoek doen. Wanneer huisartsen en apothekers dan nog steeds onbeveiligde verbindingen gebruiken om persoonsgegevens te verwerken, dan zal het CBP op individuele basis nader onderzoek verrichten.

Slechte beveiliging eenvoudig te verhelpen

Wanneer u uw huidige website en formulieren snel en eenvoudig wenst te beveiligen is PortalCMS een uitstekende optie. Formulieren en websites kunnen eenvoudig met geldige SSL certificaten worden voorzien. PortalCMS past op de afhandeling van formulieren "industry best practices" toe zonder dat het gebruikersgemak voor bezoeker en beheerder in het geding komt.

Wilt u meer informatie over hoe PortalCMS snel, kosteneffectief uw website en formulieren kan helpen beveiligen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en laat u informeren.

date_range Gepubliceerd op 07-10-2013 11:49
person Jan-Willem Reijsenbach
visibility Views: 3423
chat Reacties: 1
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 1 )
Like

02-08-2013 13:22
.
Reactie ID: #87

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close