CBP geeft richtsnoer beveiliging persoonsgegevens

CBP geeft richtsnoer beveiliging persoonsgegevens

Het CBP wil dat alle bedrijven en organisaties per 1 maart haar richtsnoer gaan gebruiken als basis voor de omgang met en beveiliging van persoonsgegevens. De privacy waakhond wil met deze richtlijn meer duidelijkheid bieden over de wijze waarop de wet geïnterpreteerd moet worden.

Door toenemende aandacht voor privacygerelateerde incidenten bij (semi)overheidsorganisaties is het nu tijd te werken aan een breder bewustzijn. Het CBP wil de komende tijd strenger gaan controleren en om zo discussies zoveel mogelijk voor te zijn.

Bedrijven en organisaties zouden beter de risico's moeten inventariseren, breed geaccepteerde beveiligingsmaatregelen implementeren en de uitvoering en effectiviteit daarvan regelmatig evalueren. Dit moet een tweede natuur worden en mag geen bijgedachte zijn zoals dat nu nog te vaak het geval lijkt.

De in het richtsnoer vermelde praktijkvoorbeelden zijn overigens niet maatgevend maar dienen als illustratie. Beveiligingseisen groeien immers met de wettelijke, technische en maatschappelijke ontwikkelingen mee.

date_range Gepubliceerd op 20-02-2013 00:00
person Rogier Castricum
visibility Views: 2652
chat Reacties: 0
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close