Digitaal bijspijkeren en slimmer uit de lockdown

Digitaal bijspijkeren en slimmer uit de lockdown
Menigeen werkt momenteel noodgedwongen digitaal vanuit huis en maakt er het beste van. Echter, niet alle gebruikelijke kantoortaken zijn thuis uitvoerbaar, dus blijft er tijd over die nuttig besteed kan worden aan het bijspijkeren van vakkennis. Zo komen we straks slimmer uit deze lockdown. Organisaties beschikken vaak al over trainingsmateriaal dat in principe geschikt is om digitaal aan te bieden. De bedrijfstrainers zijn inmiddels prima in staat om bijscholingssessies online te doen. Wat ontbreekt is de online omgeving waarin je alles plant en samenbrengt. Met PortalCMS kan elke organisatie van klein tot groot in zeer korte tijd beschikken over een eigen solide online academy. Deze is standaard voorzien van handige modules om lesmateriaal aan te bieden en cursisten te volgen door middel van quizjes en toetsen. Geen technische hocus pocus, maar direct veilig bereikbaar in de cloud.

 

E-learning is ingeburgerd

 

 

 

E-learning kampte lange tijd met hardnekkige vooroordelen:
- Lesmateriaal maken is complex en duur. 
- PDF-jes of Powerpoints zijn geen e-learning.
- E-learning moet altijd "fun" zijn.
We weten inmiddels beter. E-learning is ingeburgerd in het onderwijs en bedrijfsleven en de drempels qua techniek en kosten zijn verdwenen, getuige alleen al de vele gratis beschikbare tutorials op Youtube en de Massive Open Online Courses.

Toch blijven er nog uitdagingen. Organisatiespecifieke e-learning vergt enerzijds inhoudsdeskundigheid en anderzijds simpele auteurstools om lesmateriaal te kunnen maken en aanbieden.

PortalCMS biedt die structuur door de combinatie van modules voor kennisbank, inroostering en toetsing. Inhoudsdeskundigen kunnen in samenwerking met trainers op intuïtieve wijze hun kennis in lesmateriaal verwerken en aanbieden aan cursisten. Door het ingebouwde versiebeheer is het actualiseren van lesmateriaal een fluitje van een cent waardoor de kwaliteit op peil blijft.

 

 

Hoger leerrendement door leerpad met quizzen en toetsen

 

Met meetpunten in het leerpad kan de trainer de voortgang van e-learning cursisten volgen en hen daardoor optimaal begeleiden. Een simpel meetpunt is de registratie van het bekijken van een bepaald lesonderdeel. Een quizvraag is een interessanter meetpunt omdat de feedback tijdens de beantwoording leerzaam is voor de cursist. Ook een toets is een meetpunt, maar dan zonder feedback en puur ter controle van het kennisniveau van dat moment.

Met PortalCMS kan je snel en simpel quizzen en toetsen maken, inclusief afbeeldingen en antwoordafhankelijke routering. Additionele feedback kan zelfs naar het betreffende lesonderdeel terugverwijzen. Per cursist worden alle bewegingen en antwoorden opgeslagen, dus je kan precies de voortgang volgen. De resultaten kunnen makkelijk in Excel worden geopend of in het geval van een eindtoets naar wens automatisch verwerkt in een rapport of certificaat.

  

 

 

 

Interactie met trainer en cursisten via webinar, comments, forum en chat  

 

 

Afhankelijk van de doelgroep en het curriculum kunnen er mogelijkheden voor interactie met trainers en medecursisten worden ingebouwd. Zo is er bij elk lesonderdeel een reactieformulier voor contextgerelateerde vragen. Een forum of teamchat kan op een hoger niveau van de training of groep cursisten worden aangeboden. De trainer kan daarbij nog besluiten om extra begeleiding via persoonlijke chat aan te bieden. In alle bovengenoemde gevallen zullen de betrokken cursisten en trainer een notificatie ontvangen, via e-mail of additioneel als pushbericht in de app.  

 

 

Altijd een momentje om spelenderwijs bij te leren met de smartphone app

 

 

Met de PortalCMS Mobile App heeft iedere medewerker direct mobiel toegang tot het lesmateriaal met bijbehorende quizjes. Zo kan een medewerker in een verloren uurtje nog even wat lesjes herhalen en met de ingebouwde quiz al spelenderwijs de opgebouwde kennis toetsen.

Waarom nog maanden wachten voor je aan de slag kan met e-learning? Voor minder dan € 5000,- beschik je over een professioneel volwaardig sociaal intranet met kennisbank, e-learning en mobile app die je daarna zelf met voortschrijdend inzicht perfectioneert  


 

 

 

link
date_range Gepubliceerd op 01-04-2020 16:27
person Jan-Willem Reijsenbach
visibility Views: 3188
chat Reacties: 0
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close