Bouwsector blijft bij met e-learning apps

Bouwsector blijft bij met e-learning apps
Het nieuws wordt al een tijdje gedomineerd door de stikstof- en PFAS-crisis. Het is onvermijdelijk dat de bouwsector in de toekomst nog meer zal moeten investeren in de thema's milieu, kwaliteit en veiligheid. Dat zal gepaard gaan met het verplicht adopteren van nog meer normen zoals VCA, GPI, ISO 9001 en ISO 14000 met extra administratieve taken als gevolg. Denk aan de training en toetsing van personeel. Dat die administratieve lastendruk kan worden verlicht door de inzet van een intranet met kennisbank en e-learning leggen we hier graag uit.

Eén van de grotere Nederlandse technische installatiebureaus nam onlangs een intranet met kennisbank en e-learning in gebruik met een belangrijk doel om medewerkers op een verifieerbare wijze te informeren over veiligheidseisen, veranderende regelgeving, werkwijzen en normen. Informatie aanbieden is één ding, maar hoe check je of de boodschap ook is aangekomen?

Met het low-code platform PortalCMS beschik je over direct inzetbare modules die je flexibel op maat kunt inrichten en vormgeven en waarmee je in de bovenstaande behoefte kunt voorzien.

In de praktijk werkt de oplossing als volgt: de medewerker logt in op het intranet, bekijkt een instructievideo zonder deze te kunnen pauzeren of "skippen" en doet een afsluitende toets. Na afronding worden de resultaten centraal opgeslagen en ontvangt de medewerker een persoonlijk rapport. Medewerkers in de bouw zijn meestal geen kantoorwerkers en daarom zijn intranet en e-learning modules ook via een mobile app beschikbaar. 

Resultaat

» Eenvoudig centraal beheer van instructiemateriaal en toetsvragen
» Automatische registratie van persoonlijke resultaten t.b.v. ISO certificering en management rapportages
» Optimaal en tijdig bereik van alle medewerkers via PC, tablet en mobile app

Het instructiemateriaal en de toetsen hoeven slechts op één plek te worden ingevoerd en beheerd. De gebruikersbeleving wordt vervolgens automatisch geoptimaliseerd voor het gebruikte apparaat, dus computer, tablet of smartphone. Deze efficiënte manier van content management is een belangrijk onderscheidend kenmerk van het PortalCMS platform.

 Kennistest met Video Fysieke Belasting

Interesse gewekt en klaar voor een vrijblijvende rondleiding?

In de afgelopen jaren hebben wij bij ingenieursbureaus, installatiebedrijven en diverse andere organisaties in de bouw digitale oplossingen geïmplementeerd die hen helpen om hun dagelijkse werk efficiënter uit te voeren.
Deze oplossingen sluiten vaak al naadloos aan bij bestaande werkprocessen maar kunnen ook gemakkelijk worden aangepast waar nodig of gewenst. Extra voordeel: PortalCMS klanten profiteren elk jaar mee van de vele nieuw ontwikkelde functionaliteiten zonder daar extra voor te hoeven betalen.

Ga door naar www.portalcms.nl/sociaal/intranet/elearning/ voor meer informatie en voorbeelden en vraag een vrijblijvende offerte of online rondleiding aan.

link
date_range Gepubliceerd op 12-12-2019 12:15
person Ad Min
visibility Views: 611
chat Reacties: 0
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close