Progressive web app handig voor een online quiz of vragenlijst

Progressive web app handig voor een online quiz of vragenlijst
Progressive Web App (PWA) is de software ontwikkelmethode waarmee web apps voor smartphones worden ontwikkeld die qua gebruikersgemak niet onderdoen voor native mobile apps. PortalCMS ondersteunt PWA. Met de formuliermodule kan men in "no time" vragenlijsten voor smartphones maken. Bekijk het voorbeeld waarmee je swipend van je verkiezingskoorts geneest.

Digitale vragenlijsten zijn niet meer nieuw. Bekend zijn de enquêteurs met native apps op tablets in de winkelstraten en de lange vragenlijsten via websites van onderzoeksbureaus. De kunst is om respondenten te bewegen om mee te doen. Onder de potentiële respondenten is de smartphone gebruiker wel de meest interessante. Bijna iedereen is tegenwoordig "always online" met zijn smartphone en er zijn genoeg momenten op een dag dat men tijd heeft voor een vragenlijstje.  

Het maken van een native app voor iPhone en Android is complex en duur en daarom eigenlijk alleen voor professionele onderzoeksbureaus rendabel. Voor alle anderen bieden progressive web apps een krachtig en flexibel alternatief. Met PortalCMS maak je je eigen enquête binnen enkele uren en kan je direct je doelgroep via e-mailings uitnodigen en monitoren. Uiteraard worden de resultaten op een efficiënte manier opgeslagen en verwerkt. 

Hoe maak je een online enquête met PortalCMS?

Elke portal admin kan via de PortalCMS formulier generator zelf eenvoudig diverse enquêtes en vragenlijsten bouwen en beheren. Aan de formulieren worden vervolgens speciale stijlonderdelen gekoppeld, waarmee ze automatisch in een progressive web app veranderen en daarmee geschikt worden voor elke mobiele respondent. Touchscreen handelingen van native apps zoals "swipe" en "pull down to refresh" kunnen ook in de Progressive Web Apps worden gebruikt, zodat de respondent een optimale smartphone beleving heeft. 

Voordelen van progressive web apps

  • Snel en gemakkelijk te ontwikkelen en aan te passen, werkt direct op alle smartphones;
  • App store aanmelding in Apple iTunes en Google play is niet nodig, dus geen tijdverlies en kosten;
  • Snelle laadtijd, voor mobiel geoptimaliseerd;
  • Bediening zoals bij een native app;

Het onderstaande voorbeeld betreft een kiezersquiz voor smartphone gebruikers. Je maakt je keuze op een "Tinder" achtige manier:
Ben je het eens? Swipe naar rechts! Ben je het oneens? Swipe naar links. Probeer het zelf op je smartphone.

PortalCMS Progressive Web App for Online Questionnaire

Meer weten?

Benieuwd wat er nog meer mogelijk is? Neem contact op en we maken een aansprekend voorbeeld voor u op maat. 

date_range Gepubliceerd op 04-10-2016 11:34
person Albert Bausch
visibility Views: 2927
chat Reacties: 0
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close