Web app voor verlofdagenadministratie verrijkt sociaal intranet

Web app voor verlofdagenadministratie verrijkt sociaal intranet
PortalCMS beschikt standaard over een zeer ruim assortiment aan basisfunctionaliteit. Toch kan in specifieke gevallen meer nodig zijn en dan kunnen web apps worden toegevoegd. Een recent voorbeeld daarvan is gericht op de verlofadministratie. De speciaal daarvoor ontwikkelde web app biedt een laagdrempelige werkwijze om verlofuren in professionele organisaties te beheren. Alles direct toegankelijk vanuit het intranet.

Regeren is vooruitzien

Het regisseren en registreren van verlofaanvragen levert het HR management vaak nog vele hoofdbrekens op. Tegenwoordig misschien wel meer dan vroeger, want in moderne organisaties willen medewerkers liefst zo vrij mogelijk worden gelaten in het plannen van hun vakanties en vrije dagen. Echter, regeren is vooruitzien en een betrouwbaar overzicht blijft vanuit managementoptiek toch echt een vereiste om de organisatie te allen tijde optimaal te laten draaien. Een betrouwbaar overzicht zonder discussies achteraf krijg je als medewerker en management exact dezelfde gegevens hanteren. 

Best of both worlds

Met de PortalCMS web app voor verlofadministratie krijgen medewerkers en managers het beste uit beide werelden. Jaarlijks stelt de manager per medewerker het contractueel afgesproken aantal verlofdagen in, vertaald in verlofuren. De medewerker kan zelf zijn verlof inplannen. De manager krijgt direct een notificatie via e-mail. Pas nadat de manager de aanvraag met een muisklik goedkeurt, wordt het verlof definitief en wordt automatisch het verlofurensaldo bijgewerkt. Alle medewerkers zien via de gedeelde agenda wie er absent is en de direct betrokken medewerker en manager zien via het historisch overzicht altijd precies wanneer er wat is gebeurd en tot welk verlofurensaldo dat leidt. Ook een ingetrokken verlof wordt in dat overzicht geregistreerd.

De HR manager kan op elk moment een Excelfile downloaden met de totaalsaldi om deze vervolgens handmatig te bewerken en/of te gebruiken als bijlage voor kwartaal- of jaarverslagen.

Bij de automatische mutaties wordt rekening gehouden met weekenddagen en publieke feestdagen.
De publieke feestdagen kan de portal admin overigens zelf invoeren.  

Altijd up to date

De app is ook inzetbaar voor de registratie van absentie die geen effect op de verlofurensaldi heeft, zoals zakenreizen en trainingsdagen.
Met deze web app beschikken alle betrokkenen altijd en overal over een betrouwbaar en eenduidig overzicht.

 

Bekijk hier de verlofadministratie web app functionaliteit zoals beschreven in de PortalCMS Wiki.

Lees hier meer over web apps in PortalCMS.

 

Hieronder ziet u enkele schermvoorbeelden.

 

date_range Gepubliceerd op 18-11-2015 10:04
person Ad Min
visibility Views: 2857
chat Reacties: 0
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close