SEO en RWD in Website beheer van PortalCMS

SEO en RWD in Website beheer van PortalCMS
Search Engine Optimization en Responsive Web Design krijgen de juiste aandacht in de PortalCMS module Website beheer. Elk team kan meerdere websites herbergen met naar keuze het gebruik van de automatische sitemap, kruimelpaden, tags, Googlevriendelijke URLs en widgets met dynamisch gekoppelde relevante content.

Van de beheerder van een website worden veel uiteenlopende disciplines gevergd. Technisch inzicht, taalgevoel en esthetiek om er een paar te noemen. De websitebeheer module in PortalCMS is geen tovermiddel, maar probeert de sitebeheerder wel zoveel mogelijk werk uit handen te nemen en te behoeden voor technische fouten. 

SEO en de zoekmachinevriendelijke URL's

Een zoekmachinerobot kan geen enkele informatie halen uit een webpagina met een webadres of URL als www.abc.nl/id=123. Het ID 123 is enkel ter identificatie van de betreffende pagina in de database en bevat zelf geen nuttige informatie. Uit een URL als www.abc.nl/123/schoenen kan de robot wel nuttige info halen, namelijk "iets over schoenen". Echter een URL zonder identificatiecijfers is nog zoekmachinevriendelijker en de robot zal www.abc.nl/schoenen daarom ook hoger waarderen. 

Soms is een ID in de URL noodzakelijk om een URL uniek te kunnen laten zijn. Denk aan webshopproducten met algemene namen of aan nieuwsberichten die meer dan ééns  voorkomen (bijv. "Weer winst voor Feyenoord"). In zo'n geval is het beter het ID zo ver mogelijk achteraan in de URL te plaatsen, bijvoorbeeld www.abc.nl/weer-winst-voor-feyenoord/123/. Voor de zoekmachinerobot neemt de relevantie in de URL namelijk af naarmate hij verder naar rechts gaat.

Websites die beheerd worden met PortalCMS hebben alle moderne voorzieningen voor zoekmachinevriendelijke URL's. Tevens hebben de sites de mogelijkheid om automatisch een kruimelpad te tonen of om een automatische inhoudsopgave te genereren op de homepage. 

 

 

 

Bekijk hier de Websitebeheer functionaliteit zoals beschreven in de PortalCMS Wiki.

Lees hier meer over de andere functionele modules in PortalCMS.

date_range Gepubliceerd op 22-09-2015 17:18
person Albert Bausch
visibility Views: 3280
chat Reacties: 0
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close