Webchat met Jabber en Shoutbox ideaal voor brainstormsessies

Webchat met Jabber en Shoutbox ideaal voor brainstormsessies
Bekijk en test de werking van de Webchat en Shoutbox modules in PortalCMS. Hiermee kunnen teamleden snel, ad hoc en laagdrempelig online vergaderingen houden. Alle ingetikte teksten worden real-time getoond. Na de vergadering kan de team admin de volledige sessie archiveren, waarna de inhoud als naslagwerk doorzoekbaar en beschikbaar blijft. Superhandig voor brainstorm sessies. De gebruikers hoeven geen extra software te installeren en kunnen direct deelnemen.

Binnen sommige organisaties is één op één communicatie cruciaal, in andere gevallen wil men juist online groepsgesprekken faciliteren. In beide gevallen biedt PortalCMS een pasklare oplossing. 

Webchat met Jabber

Deze webchat module voorziet gebruikers van een hoogwaardige interne chat functionaliteit via een altijd aanwezig venster in het intranet. Deze chat functionaliteit heeft veel weg van bekende chat programma's zoals Skype. Belangrijk onderscheid is dat alleen gebruikers van het intranet in de contactlijst verschijnen. Men kan direct individueel chatten en zelfs in meerdere simultane sessies. Elke gebruiker kan ad hoc een chatroom aanmaken en daar meerdere users in uitnodigen. Wanneer gebruikers de juiste rechten hebben is de chat module direct beschikbaar zonder extra software te installeren. Na inloggen in het intranet kan je collega's aan je favorietenlijst toevoegen. Deze webchat module maakt gebruik van een API en het geavanceerde XMPP protocol. Hiervoor is ook een extra Jabber server nodig, waardoor extra kosten onvermijdelijk zijn. 

Webchat met Shoutbox

De Team Shoutbox is zonder kosten direct inzetbaar binnen alle teams. De teamleden kunnen direct plenair met elkaar chatten met het doel om snel en gemakkelijk vergaderingen te kunnen beleggen zonder extra poes pas. Team admins treden op als moderator en hebben extra rechten zoals de mogelijkheid om bepaalde chatberichten te verwijderen en volledige sessies te exporteren naar het archief en daarna te gebruiken als bijlage bij notulen. Deze module bespaart daarmee tijd en reiskosten.

Shoutbox

Meer weten?

Benieuwd hoe Chat of Team Chat uw organisatie kunnen helpen tijd te besparen en processen te stroomlijnen? Neem direct contact op en laat u informeren.

Bekijk hier de Shoutbox functionaliteit zoals beschreven in de PortalCMS Wiki.

Lees hier meer over de andere functionele modules in PortalCMS.

date_range Gepubliceerd op 11-02-2015 11:00
person Jan-Willem Reijsenbach
visibility Views: 2791
chat Reacties: 0
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close