Gratis e-learning wiskunde voor middelbare school leerlingen

Gratis e-learning wiskunde voor middelbare school leerlingen
Op 10 september 2014 lanceerde TU Delft 26 MOOC's (gratis online cursussen) over diverse onderwerpen om zo middelbare scholieren voor te bereiden op het niveau wiskunde van haar universitaire opleidingen. Deze zogenaamde Pre-University Calculus maakt deel uit van het edX High School Initiative en is voor iedereen wereldwijd beschikbaar.

Wereldwijd vinden studenten van technische universiteiten de wiskunde tijdens hun opleiding vaak erg pittig. Deze ‘Pre-University Calculus’ biedt aankomende studenten de mogelijkheid om hun wiskunde bij te spijkeren voordat het collegejaar begint. 

Van de edX cursisten gaf 90 procent aan belangstelling te hebben voor de cursussen op dit niveau. Uit ander Amerikaans onderzoek blijkt dat 60 procent van de nieuwe studenten niet klaar is voor het niveau van de gekozen vervolgstudie. Deze TU Delft cursus is niet alleen geschikt voor individuele studenten, ook docenten kunnen het onderwijsmateriaal gebruiken in hun onderwijs in de klas.

In het voorjaar van 2013 startte TU Delft al met MOOC’s (Massive Open Online Courses) in de online leeromgeving van edX. Via de MOOC’s heeft iedereen, waar ook ter wereld, gratis online toegang tot de kennis van de TU Delft. Deelnemers bekijken videomateriaal, lezen, maken opdrachten en discussiëren op het forum. Ze krijgen huiswerk en kunnen de cursus afsluiten met een certificaat van deelname.

Het aanbod van de TU Delft bestaat inmiddels uit veertien cursussen waarvan wiskunde de eerste voor middelbare scholieren is.

 

 

date_range Gepubliceerd op 17-09-2014 09:00
person Albert Bausch
visibility Views: 3871
chat Reacties: 0
thumb_upLikes: 1

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close