Aanmoedigingsprijs voor digitale onderwijsmiddelen

Aanmoedigingsprijs voor digitale onderwijsmiddelen

Samsung looft dit jaar de Onderwijsinnovatie Aanmoedigingsprijs uit voor de meest inspirerende inzet van digitale technologieën in het onderwijs. Juist het onderwijs loopt op dit punt volgens de initiatiefnemer nog achter. De prijs van 10.000 euro is bedoeld voor scholen die deze achterstand op een originele en navolgbare wijze weten te overbruggen.

Het onderwijs laat vooralsnog veel kansen liggen om met digitale technologieën het onderwijs te verbeteren. Een combinatie van durf en beperkte financiële middelen is hier meestal de oorzaak van. Tot 13 april a.s. kunnen scholen uit het basis en voortgezet onderwijs projectvoorstellen indienen om in aanmerking te komen voor de Onderwijsinnovatie Aanmoedigingsprijs.

De prijs zal worden toegekend aan die inzending die het hoogst scoort op effectiviteit, haalbaarheid en die het beste als voorbeeld voor andere scholen kan dienen. Deelnemende instellingen kunnen bijvoorbeeld projecten voorstellen waar digitale hulpmiddelen zoals digitale schoolborden, tablets en smart camera's slim worden ingezet. "De winnaars kunnen het prijzengeld direct investeren in de benodigde apparatuur om hun plannen te realiseren," zegt Dennis Schuilenburg, corporate marketing directeur van Samsung Benelux.

date_range Gepubliceerd op 06-03-2013 00:00
person Jan-Willem Reijsenbach
visibility Views: 1765
chat Reacties: 0
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close