Walter Levin voegt razendpopulaire cursus toe aan edX

Walter Levin voegt razendpopulaire cursus toe aan edX

De Nederlands natuurkundige, sterrenkundige en hoogleraar natuurkunde aan het MIT en de TU Delft alumnus Walter Lewin mag zijn inmiddels razendpopulaire Electricity and Magnetism cursus toevoegen aan edX. MIT en Harvard willen o.a. cursussen doormiddel van het online onderwijs platform EdX toegankelijk maken voor iedereen.

Wereldwijd willen universiteiten hun beste cursussen als ‘MOOC’ (Massive Open Online Course) publiceren. De universiteiten krijgen steeds meer platforms zoals Udacity, edX en Coursera aangeboden waarop zij hun MOOCs kunnen publiceren. Dit jaar zal de TU Delft ook mee gaan doen met deze trend.

Lewin gaf in november 2012 zijn Regenboog-college voor het eerst in het Nederlands voor zo’n duizend studenten aan de TU Delft.  Dit was de eerste keer in 40 jaar dat hij zijn college in het Nederlands gaf.  De college werd al in het Engels gegeven voor de studenten van Luchtvaart- en Ruimtevaarttechnologie.

Walter Lewin geboren in 1936 heeft meer dan veertig jaar les gegeven aan het prestigieuze Massachusetts Institute of Technology in de Verenigde Staten. In 1965 bevorderde hij aan de TU Delft in de kernfysica. Direct daarna begon hij aan het MIT bij de onderzoeksgroep röntgenastronomie, een vakgebied waarvan hij een van de pioniers is.

 

» 

date_range Gepubliceerd op 31-01-2013 00:00
person Jan Jansen
visibility Views: 1613
chat Reacties: 0
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close