Chalkable App Store voor Scholen

Chalkable App Store voor Scholen

Chalkable is een app store en distributieplatform voor scholen. Het zorgt ervoor dat apps en de bijbehorende content bij de juiste leerlingen terecht komt. In scholen worden steeds vaker tablets zoals iPad gebruikt. Een leerling krijgt echter niet altijd dezelfde tablet. Omdat apps doorgaans juist wel ontwikkeld zijn voor persoonlijke gebruik, is hier wel degelijk een probleem op te lossen.

Sinds 2 jaar constateren we een significante toename in de inzet van digitale content en educatieve technologie in het onderwijs. De doorbraak van de tablet heeft daar ongetwijfeld mee te maken. Het zorgt er echter ook voor dat er een educatieve content jungle aan het ontstaan is.

Het bedrijf Chalkable heeft daar de gelijknamige oplossing voor. Het bedrijf heeft ruim 1 mln euro aan durfkapitaal opgehaald van onder andere ex-managers van Facebook.

Chalkable's app store geeft een overzicht van alle top educatie apps van alle stores en bronnen op het web en biedt potentiële kopers de mogelijkheid te zoeken op categorie (geschiedenis, wiskunde, , etc.) en dan direct online te kopen.

Natuurlijk zijn er beoordelingen en ster-ratings door klanten.

Of Chalkable er in gaat slagen om de markt voor zich te winnen hangt ook af van de reactie van LMS leveranciers zoals Blackboard.

http://www.chalkable.com

 

date_range Gepubliceerd op 21-11-2012 00:00
person Rogier Castricum
visibility Views: 3327
chat Reacties: 1
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 1 )
Like

Gebruiker niet beschikbaar
18-12-2012 15:01
test
Reactie ID: #66

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close