Case: Interconfessionele Scholengroep Westland

Case: Interconfessionele Scholengroep Westland
ISW is een interconfessionele scholengroep in het Westland. Een school voor praktijkonderwijs, vmbo, mavo, havo en vwo. Ondanks de omvang heeft de scholengroep geen massaal karakter, door de verdeling over meerdere locaties. Elke locatie heeft haar eigen sfeer en kenmerken waardoor leerlingen zich er snel thuis voelen. Die eigen sfeer en identiteit keert terug in de diverse locatiewebsites.

i-Concept adviseerde bij het nieuwe site-ontwerp en had de leiding bij de migratie van duizenden tekst- en fotobestanden naar het nieuwe content management systeem. De belangrijkste wensen van de communicatiemanager en de webmasters waren:

  • Per schoollocatie een website met een eigen herkenbare kleurstelling en herkenbaarheid, maar dit alles binnen het centraal gehanteerd huisstijlkader.
  • Per locatiesite een of meerdere webmasters die binnen de locatiesite weer hun eigen afdeling van de site mogen beheren.
  • Eenvoudig maar toch flexibel bestandsbeheer, voor PDF- en Wordbestanden, maar zeker ook voor de vele fotobestanden.
  • Snel in te richten en eenvoudig te beheren intranet voor leerkrachten en overig personeel.

De migratie kon binnen enkele weken worden verwezenlijkt door het multidisciplinaire projectteam van i-Concept. Voor het bestandsbeheer is een geavanceerde CMS add-on geleverd. Deze zogenaamde Flex Filemanager biedt de gebruiker de mogelijkheid om ineens een heleboel bestanden te uploaden. Na upload gedraagt de filemanager zich bijna helemaal zoals de Windows verkenner, met mogelijkheden van versiebeheer, drag-and-drop, metatags en preview van foto's.

Voor de steeds verder uitdijende fotogalerijen is een add-on voor Googles Picasa gemaakt. Hiermee worden alle voordelen van deze populaire online fototool gecombineerd met de eigen wensen en met de ISW huisstijl. Deze "best of breed" filosofie is kenmerkend voor PortalCMS: populaire en vaak leidende (web)applicaties worden geintegreerd in één centraal portalplatform.

date_range Gepubliceerd op 23-05-2010 15:05
person Jan-Willem Reijsenbach
visibility Views: 3597
chat Reacties: 0
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close