Corporate portal trends

Corporate portal trends

U bent binnen uw organisatie verantwoordelijk voor het nieuw op te zetten intranet of de corporate portal en zoekt materiaal ter orientatie? Dan helpt de onderstaande informatie u snel in de goede richting en wijst u op vele valkuilen en succesfactoren. Het biedt u houvast bij diverse beslissingsmomenten en bevestigt uw vermoedens met enkele open deuren.

Van deze informatie is ook een uitgebreidere versie in Powerpoint beschikbaar. Laat u ons via de contactpagina weten als u dit wil ontvangen?

Cijfers en trends - internetgebruikers wereldwijd

Cijfers en trends - Europa speelt hoofdrol

Er zijn vele trends waar te nemen. Vanuit de optiek van corporate portals hebben we 7 relevante trends op een rij gezet.

Trend 1: On Demand

ICT afdelingen omarmen on-demand oplossingen en omgevingen omdat daarmee bewijsbaar beheerproblemen worden voorkomen en er sneller kan worden opgeleverd.

Trend 2: Service-Oriented Architecture (SOA)

Bredere adoptie van service-oriented architectures (SOA) zal leiden tot verbeterde ROI en veranderde kijk op ICT infrastructuur evaluaties.
SOA is een architectuurmodel, geen technologie op zich en bestaat uit componenten die diensten aanbieden en componenten die de onderlinge informatie-uitwisseling regelen.

 Trend 3: business intelligence

Verbeterde data-visualisatie en analyseinstrumentatie voor zakelijke gebruikers leiden tot stimulering en adoptie van snellere besluitvorming. De traditionele business intelligence aanpak komt daarmee onder druk.

Trend 4: content management systemen

Door de consolidatie in content management systemen worden de kosten gedrukt en de nadruk gelegd op snelle uitrol, gebruikersvriendelijkheid en Total Cost of Ownership.

Trend 5: interactie met klant

Steeds meer organisaties zullen zich verdiepen in geïntegreerde data mining in hun streven naar verbeterde ROI, reductie van marketingkosten en verbeterde gepersonaliseerde interactie met de klant.

Trend 6: Knowledge Management

Information agentry, filteren, en samenwerkingstechnologie (Knowledge Management) zullen belangrijker worden in CRM, ERP en overige bedrijfsapplicaties. Intuïtief en eenvoudig in gebruik wordt belangrijker.

Trend 7: Quick Wins

Omdat de technologie steeds toegankelijker en betaalbaarder wordt, zullen er meer gratis en goedkope quick-win oplossingen worden aangeboden op het gebied van voorspellende analyse tools in bijvoorbeeld de sectoren zorg en overheid.

 

date_range Gepubliceerd op 11-12-2009 00:00
person Jan-Willem Reijsenbach
visibility Views: 4860
chat Reacties: 0
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close