Website met HTTPS scoort binnenkort hoger

Website met HTTPS scoort binnenkort hoger
Google gaat websites hoger waarderen als het webadres begint met HTTPS. Google beloont en stimuleert hiermee de zogenaamde SSL-beveiligde websites. Verwacht wordt dat hierdoor op termijn het webverkeer als geheel veiliger wordt. Beheerders worden door deze aanpassing in ieder geval aangezet deze beveiligingsstandaard in te zetten. HTTPS woog tot nu toe nauwelijks mee in SEO, maar Google gaat dat dus veranderen.

 

Google wil websitebeheerders helpen de transitie naar HTTPS gemakkelijker te maken. Verschillende tips en trucs op Google’s blog moeten daarbij helpen. Google verwacht dat gebruik van HTTPS de kwaliteit van zoekresultaten ten goede komt. Beheerders die al HTTPS gebruiken kunnen deze met een speciale tool testen.

HTTPS gaat dan op het vlak van Search Engine Optimalisatie (SEO) technisch gezien echt meetellen. Google adviseert beheerders 2048-bit encryptie te gebruiken. Daarnaast raadt Google het gebruik van relatieve urls voor bronnen op hetzelfde beveiligde domein en zogeheten 'protocol relative' urls voor alle andere domeinen aan. Verder wordt aangeraden spaarzaam om te gaan met noindex tags die robots toegang beperken. 

Neemt gerust contact met ons op als deze technische termen u niets zeggen. Wij kunnen het uitleggen en direct in relatie brengen met uw eigen website.

Google riep al eerder op tot implementatie van HTTPS. Tijdens de Ontwikkelaarsconferentie I/O afgelopen juni riep Google op tot een nieuwe koers:

Bron: Webwereld

date_range Gepubliceerd op 11-08-2014 14:05
person Jan-Willem Reijsenbach
visibility Views: 1872
chat Reacties: 0
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close