Slaat Google door met automatiseren social media reacties?

Slaat Google door met automatiseren social media reacties?
Google gaat in de komende jaren geleidelijk artificial intelligence technologie toevoegen waardoor Google gebruikers niet meer persoonlijk op social media berichten hoeven te reageren. Dat gaan Google robots voor ze doen. Betekent dit het einde van de sociale media?

Google heeft kennelijk al een hele tijd geleden een patent aangevraagd en gekregen op technologie waarmee het automatisch namens een persoon reacties op tweets, likes, status updates en LinkedIn-berichten kan voorstellen en zelfs kan publiceren. 

Het nieuwe systeem indexeert iemands sociale netwerken en leert wat de typische reacties zijn van deze persoon. Het is een zeer innovatie methode om geautomatiseerd gepersonaliseerde reacties te geven.

Het systeem is bedoeld om de stortvloed aan sociale berichten in werkbare kanalen te leiden. Tweets vereisen bijvoorbeeld anderen reacties dan een gedeeld bericht op Facebook, Google+ of LinkedIn. Na een zekere leerperiode zullen Googles computers reacties op sociale seintjes gaan voorstellen die passen bij iemands natuurlijke wijze van reageren.

Behalve bewondering is er ook kritiek op de plannen van Google om robots namens de mens te laten communiceren. De vrees dat het sociale aspect en daarmee ook de geloofwaardigheid van sociale netwerken zal verdwijnen is gerechtvaardigd. 

Google Robot 

date_range Gepubliceerd op 27-11-2013 09:26
person Albert Bausch
visibility Views: 2625
chat Reacties: 0
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close