Aankondiging eID brengt veilige online identificatie stap dichterbij

Aankondiging eID brengt veilige online identificatie stap dichterbij
Binnenkort presenteert minister Kamp (EZ) zijn beleidsbrief over identificatie methoden en leeftijd verificatie. De hoop van brancheorganisatie Thuiswinkel.org is dat hiermee ook de eID zal worden voorgesteld welke met name uitkomst biedt voor webwinkels en klanten.

Het eID stelsel voorziet zowel burgers als ondernemers van een manier om zich op een betrouwbare wijze online te identificeren. Onderdeel van dit stelsel is de DigiD kaart. De kaart maakt het mogelijk om online leeftijd en identiteit te verifiëren zonder dat hierbij onnodig gevoelige persoonsgegevens worden uitgewisseld.

Thuiswinkel.org deed al eerder aanbevelingen over online identificatie. Lobbyist Martijn Hos van Thuiswinkel.org meldt dat deze aanbevelingen zowel onder webwinkels als consumenten sterk leven. Beide kanten hebben behoefte om te kunnen verifiëren met wie ze echt te maken hebben. Met name bij koop en verkoop van goederen waar een leeftijdseis aan is verbonden, zoals alcohol en tabak, is deze online verificatie nu nog een groot probleem. Met de DigiD kaart moet op een betrouwbare wijze verificatie mogelijk worden gemaakt en hoeven geen gevoelige klantgegevens worden uitgewisseld.

EU commissaris Neelie Kroes drong al eerder aan op een online identificatie methode. Zij wil echter lidstaten zelf laten bepalen of deze een e-ID kaart invoeren. Een Europese e-ID kaart is daarmee vooralsnog van de baan.

bron: emerce

date_range Gepubliceerd op 13-11-2013 11:04
person Jan-Willem Reijsenbach
visibility Views: 1893
chat Reacties: 0
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close