Het Dilemma voor Service Providers

Het Dilemma voor Service Providers
Service providers moeten lijdzaam toezien hoe hun marge op omzet van Hosted Exchange en Sharepoint wordt vervangen door minimale provisies uit Microsoft's Office 365 en Lync. Moeten ze in partner Microsoft blijven geloven of is dit het moment om naar alternatieven om te zien?

Microsoft's reputatie als strategisch partner is niet onomstreden. In de beginjaren verwierf Bill Gates op discutable wijze de basisbestanddelen van MS DOS waarmee Microsoft in de slip stream van gigant IBM zeer succesvol werd. Daarna verbrak Microsoft de belofte aan diverse softwarepartners om enkel besturingssysteemsoftware te maken en gebruikte het haar (dankzij partners verkregen) wereldwijde macht op de PC om applicaties als Excel en Word te introduceren bij de miljoenen PC gebruikers.

De ICT service providers die de afgelopen 10 jaar hun business model op de wederverkoop van Microsoft Exchange, Sharepoint en Office bouwden, waren dus gewaarschuwd. Microsoft is bezig om in die markt de resellers uit het kanaal te knippen met directe verkoop en facturatie van Office 365, waarbij de service providers enkel een minimale provisie van Microsoft krijgen.

Welk business blijft er dan nog over voor de Service Providers?

 

PortalCMS heeft zo'n alternatief in een ultieme White Label Unified Communication oplossing.

Interesse gewekt? Vraag hier meer informatie aan!  

date_range Gepubliceerd op 12-06-2013 00:00
person Rogier Castricum
visibility Views: 2646
chat Reacties: 0
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close