Sterke toename marktaandeel zakelijke apps

Sterke toename marktaandeel zakelijke apps

Gartner research meldt een sterke groei in de markt voor zakelijke mobile apps. Als drijfveer achter deze ontwikkeling wijst het onderzoeksbureau op een duidelijke verschuiving onder zakelijke gebruikers van PC naar tablets en smartphones.

Voor komend jaar is een vervijfvoudiging van het marktaandeel te verwachten. Apps worden ook steeds gevarieerder. Waar nu nog sprake is van ongeveer 200 generieke CRM-apps in appstores zal dit naar verwachting binnen een jaar toenemen tot ruim 1200 apps voor steeds meer specifieke CRM taken.

Zakelijke Saas oplossingen liften mee op deze trend. In 2012 werd nog 39% van de CRM  markt met Saas oplossing bediend. In 2013 zal dit marktaandeel zijn gestegen naar 42%. In 2016 verwacht Gartner dat meer dan de helft van CRM oplossingen als SAAS zal worden aangeboden.

Steeds meer zakelijke toepassingen zoals intranets en productivity suites en veel meer zullen gebruikt gaan worden vanaf mobiele platforms. Onze eigen portaloplossing PortalCMS en collaboratie platforms zoals Hyperoffice zijn hier in ieder geval al op voorbereid.

 

 

date_range Gepubliceerd op 17-04-2013 00:00
person Jan-Willem Reijsenbach
visibility Views: 1662
chat Reacties: 0
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close