Mozilla lanceert betaal API voor micro betalingen

Mozilla lanceert betaal API voor micro betalingen

Om betalingen over het internet eenvoudiger te maken introduceert Mozilla, bouwer van onder andere de populaire Firefox browser, een API voor microbetalingen. De bestaande betaalmethoden zijn volgens Mozilla vaak onveilig en onhandig in gebruik. De nieuwe API zou uitkomst moeten bieden.

Als voorbeeld van gebrekkig gebruiksgemak noemt Mozilla webwinkels waar meerdere malen creditcardgegevens moeten worden ingevoerd en het betalingsproces daardoor erg omslachtig wordt. Online oplossingen zoals Paypal en Stripe presteren niet veel beter doordat deze slecht integreren met bestaande webdiensten. iDeal wordt niet met name genoemd maar na de recente storingen lijkt een alternatieve betaalmethode geen overbodige luxe. Mozilla laat weten dat betalen via de API moet uitblinken in gebruiksvriendelijkheid en veiligheid. Je moet bij wijze van spreken met één klik kunnen betalen. De API wordt gebaseerd op Javascript in combinatie met Google Wallet en is bedoeld voor microbetalingen zoals vaak gebruikt in app stores.

Toekomstplannen

In de nabije toekomst heeft Mozilla plannen om de betalingsmethode te integreren in het eigen OS en haar Firefox browser. Ten slotte wil Mozilla samen met standaardenorganisatie W3C tot één standaard API komen voor alle micro betalingen op het internet.

date_range Gepubliceerd op 10-04-2013 00:00
person Jan-Willem Reijsenbach
visibility Views: 1705
chat Reacties: 0
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close