HTML5 standaard functioneel gereed

HTML5 standaard functioneel gereed

Deze week meldde standaarden organisatie W3C dat HTML5 gereed is om de komende twee jaar te worden getest, waarna het officieel tot de nieuwe webstandaard zal worden uitgeroepen.

 

Het test traject richt zich ondermeer op interoperabiliteit. Verwacht wordt dat browser fabrikanten dit de komende jaren zullen gebruiken om eigen browsers strikter te laten omgaan met HTML5. Naarmate meer fabrikanten de aanstaande standaard gaan ondersteunen zullen webdevelopers de sprong wagen naar echte toepassing van HTML5 in hun webapplicaties en websites. 

Nieuwe mogelijkheden

De nieuwe standaard belooft verder een einde aan de stammenstrijd tussen bijvoorbeeld iOS en Android. Waar developers nu nog voor elk platform afzonderlijk de webapplicaties moeten ontwikkelen, zal dat met HTML5 in één keer gebeuren. Verder biedt HTML5 veel mogelijkheden voor interactieve, multimediale sites en apps en wordt ook wel gezien als de gedoodverfde opvolger van Flash van Adobe.

Browserfabrikanten staan klaar

Grote browserfabrikanten zoals Google, Mozilla, Microsoft  en Opera zijn allemaal nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van HTML5. Verwacht mag worden dat deze fabrikanten niet lang zullen wachten om hun browsers aan de laatste versie van HTML5 te laten voldoen.

HTML5 ook voor Apps

De definitieve versie van HTML5 zal naar verwachting eind 2014 worden voorgelegd aan de browser fabrikanten. Vanaf dat moment zullen ook App fabrikanten naar verwachting massaal nieuwe apps of versies van apps uitbrengen gebaseerd op de nieuwe standaard.

 
date_range Gepubliceerd op 19-12-2012 00:00
person Rogier Castricum
visibility Views: 3030
chat Reacties: 0
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close