Cloud Paging nader uitgelegd

Cloud Paging nader uitgelegd
Cloud paging maakt het mogelijk om software applicaties zonder complexe installatieprocessen direct op uw computer te starten. Het is een uitvinding waar Forbes en CNET grote woorden voor gebruikten zoals "revolutionair" en de vergelijking "dropbox for software".

Cloud paging maakt het mogelijk om software applicaties zonder complexe installatieprocessen direct op uw computer te starten. Het minimaal noodzakelijke gedeelte van de software wordt direct in uw interne geheugen van uw computer geladen en verder gebruikt uw computer de collectieve rekenkracht en geheugencapaciteit van het internet (de cloud) om de overig benodigde software-onderdelen te laden zodra deze nodig zullen zijn. De gebruikspatronen worden voorspeld op basis van het gebruiksgedrag in het verleden en dat verbetert naarmate er meer gebruikers de betreffende applicatie hebben gebruikt via cloud paging.

De voordelen van cloud paging zijn legio. Het maakt mogelijk om softwareprogramma's direct op de eigen computer te gebruiken

  • zonder arbeidsintensieve en foutgevoelige installatie,
  • zonder gevaar voor virusverspreiding,
  • zonder dure en exclusief voor de betreffende computer geldende softwarelicentie,


maar met behoud van alle positieve eigenschappen, zoals

  • het kunnen starten van de toepassing vanuit het Windows startmenu,
  • het op maat configureren van instellingen zoals "standaard opslaglocatie F:\",
  • en het "offline" doorwerken als er geen actieve internetverbinding is.


De PortalCMS omgeving is verrijkt met cloud paging om alle mogelijke softwaretoepassingen, van groot tot klein, van open source tot zeer grote en dure pakketten zoals Adobe Photoshop en zeer specifieke (legacy) maatwerkpakketten direct vanuit een webomgeving te kunnen gebruiken.

Portalbeheerders en IT managers kunnen dus via de portal aan geautoriseerde portalgebruikers het recht geven om bepaalde softwareprogramma's te gebruiken. Dat recht kan een automatische vervaldatum krijgen. De licentie van de te gebruiken softwareprogramma's kan als "concurrent usage" worden ingesteld, waardoor er enorme licentiebesparingen kunnen worden gerealiseerd.

De cloud paging oplossing is uitstekend te combineren met cloud storage services, waarmee nog grotere besparingen kunnen worden gerealiseerd, terwijl de gebruikers minimaal dezelfde ervaring behouden.

 

Lees hier meer over Cloud Paging...

date_range Gepubliceerd op 05-06-2013 00:00
person Albert Bausch
visibility Views: 5544
chat Reacties: 3
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 3 )
Like

Gebruiker niet beschikbaar
13-12-2012 10:40
Good uytyu. Jgg
Reactie ID: #62
Gebruiker niet beschikbaar
13-12-2012 10:38
Dsyhuygh
Reactie ID: #61
Gebruiker niet beschikbaar
13-12-2012 10:37
dsdsds
Reactie ID: #60

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close