Nieuwe Google Adwords variant richt zich op klein MKB

Nieuwe Google Adwords variant richt zich op klein MKB

Per 17 oktober introduceert Google een nieuwe Adwords variant speciaal geënt op het kleine MKB. Onder de naam Adwords Express is deze nieuwe dienst nu eerst in Duitsland, Engeland en Frankrijk beschikbaar.

Op 17 oktober introduceerde Google een nieuwe versie van Adwords speciaal geënt op het kleine MKB. Onder de naam Adwords Express is deze nieuwe dienst vooralsnog alleen in Duitsland, Engeland en Frankrijk beschikbaar. Wanneer Nederland volgt is nog niet bekend.

Adwords Express richt zich met name op kleine ondernemers met fysieke winkels die via internet willen adverteren.

Eenvoudig

Eenvoud is troef, ondernemers hoeven enkel een budget, omschrijving van het bedrijf en de diensten aan te leveren. Google doet vervolgens volautomatisch de rest. De Adwords advertentie wordt automatisch gegenereerd en op de juiste plek geplaatst.

Winkeliers zien direct na opgeven van het budget hoeveel bezoekers naar de eigen website of Google Places pagina zij kunnen verwachten.

Strategie

In Amerika is Adwords Express al in oktober vorig jaar geïntroduceerd. Het bedienen van het MKB is een van de speerpunten van Googles Local devisie. Deze afdeling wordt geleid door Marissa Mayer die tussen 1999 en 2010 verantwoordelijk was voor zoekmachine en verwante diensten.

Bron: Emerce

date_range Gepubliceerd op 18-10-2011 17:10
person Jan-Willem Reijsenbach
visibility Views: 2396
chat Reacties: 0
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close