Case: Com.Wonen

Case: Com.Wonen

Een speciaal projectteam werd aan het werk gezet om binnen zeer korte tijd een intranet en relatiebeheersysteem voor woningbouwcorporatie Com.wonen in te richten. Deze Rotterdamse organisatie koos voor de soliditeit en flexibiliteit van het PortalCMS raamwerk.

Eind januari is een speciaal projectteam aan het werk gezet om binnen zeer korte tijd een intranet en relatiebeheersysteem voor woningbouwcorporatie Com.wonen in te richten. Deze Rotterdamse organisatie koos voor de soliditeit en flexibiliteit van het raamwerkprincipe. Binnen dit intranetraamwerk kunnen namelijk bestaande (legacy) systemen worden geïntegreerd en tegelijkertijd nieuwe toepassingen ingefaseerd. Dus geen acute desinvestering of overgang naar nieuwe systemen, maar geleidelijk vernieuwen zonder dat de organisatie stil komt te liggen. 

Binnen deze gekozen route horen onder andere:

  • Toepassing van LDAP koppelingen, zodat de bestaande gebruikersadministraties worden gebruikt om de 300 medewerkers hun persoonlijke intranetomgeving te kunnen bieden.
  • Huidige personeelsinformatiesystemen en smoelenboeken als basis voor uitbreidbare profielpagina's van medewerkers.
  • Import van bestaande relatiedatabases in het nieuwe CRM.
  • Geavanceerd menu-systeem, waarbij rol, functie en activiteiten van de gebruiker bepalen welke menu-opties hij/zij ziet.


Het is de doelstelling dat het intranet uitgroeit tot de belangrijkste bron van informatie en de centrale online werkruimte voor de medewerkers zal zijn.

date_range Gepubliceerd op 11-12-2006 00:00
person Jan-Willem Reijsenbach
visibility Views: 2373
chat Reacties: 0
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close