Mobiele verkopen 24 procent omhoog in Benelux

Mobiele verkopen 24 procent omhoog in Benelux
Die groei is zeker niet slecht, maar niet vergelijkbaar met bijvoorbeeld Brazilië, dat 140 procent omzetgroei kon noteren. In mobiele verkopen leidt het Verenigd Koninkrijk met een 41 procent verkopen gegenereerd via mobiele apparaten. De tweede markt is Scandinavië met 37 procent. De middenklasse bestaat uit Spanje, Italië en de VS. Zwitserland genereert overigens de hoogste gemiddelde orderwaarde in online reizen.

In termen van omzet zijn de iOS tablets leidend met een omzetaandeel van 31 tot 52 procent in alle landen. Alleen in Brazilië en Oost-Europa hebben Android toestellen een hoger aandeel. In het algemeen scoort iOS hoger in landen met een grotere koopkracht.

Volgens de onderzoekers zijn er aanzienlijke, seizoensgebonden variaties in de verschillende markten. Waar Spanje een typische zomerreces beleeft tussen juli en september, verdubbelt Italië juist haar omzet in deze periode vanwege reisboekingen. Oost-Europa toont een stabielere groei van de omzet gedurende het hele jaar, met een duidelijke piek aan het einde van 2015.

bron: zanox

date_range Gepubliceerd op 28-03-2016 09:00
person Albert Bausch
visibility Views: 2324
chat Reacties: 0
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close