Mobiel internet 50 procent goedkoper

Mobiel internet 50 procent goedkoper
Eurocommissaris Digitale Agenda Neelie Kroes heeft besloten dat telecombedrijven hun maximumprijzen voor mobiel internet binnen Europa met 50 procent moeten verlagen. Vanaf eind 2015 moet er ook een einde komen aan dataroaming met de enorme extra kosten voor mobiel bellen en internetten in het buitenland.

Wie een buitenlandse reis heeft gemaakt hoeft na terugkomst niet meer te vrezen voor de factuur van de telecomprovider. De tarieven voor bellen in het buitenland gaan van 24 naar 19 cent per minuut en een sms-bericht kost voortaan nog maar 6 in plaats van 8 cent.

50 procent lagere datakosten

In Brussel is besloten dat datakosten van maximaal 45 maar 20 cent per MB gaan. Dat is wederom een enorme daling want in 2009 kostte 1 MB nog 4 euro. Eurocommissaris Digitale Agenda Neelie Kroes ontziet in haar besluiten geen enkel Europees land of markt. Vanaf 15 december 2015 gaat wat haar betreft ook definitief het zogenoemde roaming op de schop, waarbij telecomaanbieders enorme hoge extra kosten voor mobiel bellen en internetten in het buitenland mogen berekenen.

Databundel of wifi?

Die vraag werd overigens al steeds minder relevant omdat alle buitenlandgangers het zware internetverkeer al via de wifi van luchthaven, hotel of restaurant laten verlopen. Hopelijk zullen de telecomaanbieders door het besluit van Kroes toch de nodige aandacht gaan besteden aan hun buitenlandpakketten waarmee klanten tegen een vast bedrag redelijk betaalbaar data kunnen verstoken buiten de wifi zones. 

Telecomproviders gaan het voelen

De telecombedrijven zullen dus pijn gaan lijden want dataroaming is nu nog hun kaskoe waarop de marges wel kunnen oplopen tot 90 procent. Europese burgers en ondernemers betalen daardoor jaarlijks vele miljarden te veel voor hun mobiele communicatie. 

bron: Sprout

date_range Gepubliceerd op 01-07-2014 17:00
person Albert Bausch
visibility Views: 2310
chat Reacties: 0
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close