De social media manager sterft nu al uit

De social media manager sterft nu al uit
Voor de studenten die vorig jaar aan een MBA in Digital and Social Media begonnen, is het maar de vraag of ze ooit als Social media managers aan het werk komen. Bij social media zien we namelijk dezelfde ontwikkeling als bij e-recruitment en e-learning. De acceptatie gaat zo snel en is zo wijdverbreid dat het niet meer als specialisme wordt gezien. In plaats daarvan wordt van alle huidige professionals verwacht dat ze social media tot hun dagelijkse instrumentarium rekenen.


Een paar jaar geleden werd "Social Media manager" nog als een compleet nieuwe functie beschouwd met een sterk groeiend banenaanbod.
De laatste 12 maanden is er echter een duidelijke daling in het aantal nieuwe vacatures van maar liefst 50% gemeten.
Er zijn zelfs bloggers die hun skepsis over de social media manager niet onder stoelen of banken steken met titels als "Rise and fall of the Social Media editor".

Maar niet getreurd. Alle kennis en handigheid die je over social media hebt opgedaan is wel degelijk nuttig als je van plan bent te solliciteren naar een nieuwe functie. Er is namelijk wel een groei geconstateerd in het aantal vacatures met social media kennis en skills als een must of een pré. Denk dan niet alleen aan banen in recruitment, personeelszaken en customer service. Dit MIT artikel geeft meer interessante inzichten over zakelijk social media gebruik.

In de PortalCMS websoftware is de integratie van Social  Media al 3 jaar een feit. Dat betekent dat alle medewerkers hun blogs of nieuwsberichten direct kunnen delen via de relevante sociale netwerken. Eenvoudigweg een vinkje plaatsen bij je Twitter, Facebook en Linkedin account en jouw nieuwsbericht wordt gedeeld in de netwerken met een backlink naar het origineel. 

Meer weten over deze functionaliteit? Probeer hetzelf of vraag vrijblijvend een virtuele tour door de user interface.   

date_range Gepubliceerd op 02-10-2013 09:45
person Albert Bausch
visibility Views: 2862
chat Reacties: 0
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close