Kentekenparkeren moet landelijk met mobile app en portal

Kentekenparkeren moet landelijk met mobile app en portal
Bedrijven Yellow Brick en Parkline hebben kentekenparkeren succesvol geïntroduceerd bij het Nederlandse winkelende publiek. Er is nu een roep om een nationaal systeem waarmee winkeliers voor hun klanten de parkeerkosten kunnen betalen op basis van het opgegeven kenteken. De VNG zou de aangewezen partij zijn om zo'n mobile app en online portal aan te bieden.

Rotterdamse winkeliers willen de mogelijkheid krijgen om online het parkeerkaartje van hun klanten te betalen. Het idee voor deze extra service komt van de winkeliersvereniging in het Oude Noorden. In die wijk is op 13 september een proef gestart met kentekenparkeren. Portal- en appontwikkelaar PortalCMS is ook gevestigd in het Oude Noorden en levert graag een actieve bijdrage in dit project.

Met de mogelijke implementatie van betaalmethoden via pin en creditcard zijn de nieuwe parkeerautomaten voor Rotterdamse winkeliers al een enorme verbetering. Veel automaten accepteren nu nog alleen een chipkaart en niet alle klanten beschikken over zo'n (voldoende opgeladen) kaart. Door toegang te krijgen tot het systeem achter de nieuwe automaten kan de winkelier de kosten van de klant overnemen. Vijftig cent is een dan kleine investering als er een verkoop van tientallen euro's volgt.

De Rotterdamse D66-fractie staat achter het plan om winkeliers via internet toegang te geven tot het systeem, waarop zij de klanten aan kunnen melden. Als het aan D66 ligt wordt deze oplossing bij de uitrol van het kentekenparkeren direct mogelijk.

Yellow Brick en Parkline parkeerders hebben nu al de mogelijkheid om zich via internet aan te melden voor het kentekenparkeren. Winkeliers kunnen die handeling van hen overnemen,  maar tegen een extra vergoeding. Een centrale infrastructuur voor heel Nederland is een goed idee vanwege het landelijke belang voor winkeliers en winkelend publiek. De Nederlandse vereniging van gemeenten zouden een app kunnen maken waarop alle gemeenten kunnen intekenen. 

PortalCMS houdt zich aanbevolen om de benodigde portaal- en mobile apptechnologie in te zetten.

 

date_range Gepubliceerd op 20-09-2013 11:00
person Albert Bausch
visibility Views: 3496
chat Reacties: 0
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close