Cloudplatform MobiDM klaar voor doorbraak in de VS

Cloudplatform MobiDM klaar voor doorbraak in de VS
Deense en Duitse investeerders staken deze zomer 9 miljoen dollar in Veliq van Alex Bausch om het zakelijke cloudplatform MobiDM in de VS te helpen doorbreken. MobiDM is software op abonnementsbasis, waarmee bedrijven alle soorten smartphones en tablets van hun medewerkers kunnen beheren en beveiligen. MobiDM is in 2007 op de PortalCMS basis ontwikkeld en sindsdien dynamisch met de markt meegegroeid.

Veliq wil de komende jaren flink aan de weg timmeren met MobiDM. De mPaas-oplossing (mobility Platform as a Service) MobiDM is mede ontwikkeld op basis van PortalCMS technologie en biedt bedrijven een efficiënte ondersteuning om vorm te geven aan een BYOD beleid, dit zonder in te leveren op veiligheid, toegangsbeheer en beheerbaarheid.

Meer veiligheid door beheer vanuit de cloud

MobiDM Mobility as a Serbive

MobiDM zorgt ervoor dat bedrijven grip krijgen op gebruikte mobiele apparaten en de geïnstalleerde apps. Het brengt een beveiligingslaag aan en laat beheerders bij verlies of diefstal het apparaat op afstand uitzetten en blokkeren. Bij veel bedrijven ligt de focus op beveiliging achter de firewall, Veliq benadert veiligheidskwesties echter vanuit de cloud. Hiermee is Veliq in staat bedrijven te ontzorgen door ontwikkelingen rond iOS en Android centraal bij te houden en het cloud platform direct aan ontwikkelingen aan te passen.

Veliq is in 2006 opgericht om vooral het hogere zakelijke segment te bedienen. In 2011, nadat het Duitse T-Ventures instapte, werd de focus verlegd naar het zakelijke middensegment met als resultaat dat het aantal abonnees en de bijbehorende omzet explosief toenam.

Tweede investeringsronde

Bij de tweede investeringsronde was T-Ventures weer van de partij. Deze ronde werd, geleid door het Deense Northcap. In enkele weken wist Veliq 9 miljoen dollar op te halen. Naar Nederlandse maatstaven is het een flinke investering, zeker voor een bedrijf als Veliq dat relatief onbekend is. Dat gaat nu veranderen, want door deze investering is nu ook onderzoeksbureau Gartner over de dienst van de Nederlander gaan schrijven.

Wereldwijde speler

Ondertussen opereert Veliq in Nederland, Portugal, Rusland, Duitsland en Amerika. Dit gebeurt samen met grote telecom providers zoals Deutsche Telekom en KPN. Daarnaast bieden system integrators zoals Detron en Capgemini de dienst onder whitelabel aan. De MobiDM dienst wordt aangeboden als abonnement met een looptijd van 24 maanden. Dit soort lopende abonnementen zorgt voor maandelijks terugkerende omzet, wat een goede financiële basis vormt.
CEO Alex Bausch plant om in de loop van 2014 naar Boston te verhuizen om vandaar de groei op de Amerikaanse markt te begeleiden.

 

date_range Gepubliceerd op 28-08-2013 13:28
person Jan-Willem Reijsenbach
visibility Views: 2384
chat Reacties: 0
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close