Mobiele veiligheid, duurzaamheid en beheer

Mobiele veiligheid, duurzaamheid en beheer

De verkoop van smartphones neemt nog steeds toe ten opzichte van de ‘normale mobiele telefoons. Hierdoor gaan deze telefoons een steeds grotere rol spelen in de algehele bedrijfsvoering. Bedrijven zien en benutten hierdoor steeds meer kansen om de mobiliteit van de medewerkers te verhogen.

De verkoop van smartphones neemt nog steeds toe ten opzichte van de 'normale mobiele telefoons. Hierdoor gaan deze telefoons een steeds grotere rol spelen in de algehele bedrijfsvoering. Bedrijven zien en benutten hierdoor steeds meer kansen om de mobiliteit van de medewerkers te verhogen.

Wat kan het
Een van de meest innovatieve toepassingsgebieden van PortalCMS is het op afstand kunnen beheren van mobiele telefoons door middel van een ModiDM portal van partner VeiligMobiel. Met een MobiDM portal wordt het mogelijk om het beheer van alle telefoons binnen uw bedrijf via de gebruiksvriendelijke portaal, en dus waar u ook bent, te regelen.

Denkt u hierbij aan het installeren van software zoals Skype, backup en herstel van data. Maar ook het afdwingen van instellingen conform bedrijfsbeleid behoort tot de mogelijkheden

Voordelen in het kort

  • Automatisch of handmatig een back-up maken van één of alle mobiele telefoons.
  • Informatie op uw mobiel wordt altijd versleuteld opgeslagen.
  • Beheerder functie met extra functionaliteit voor IT-afdeling aanwezig
  • Mogelijk om media bestanden te "pushen" naar de telefoons. Bijv. de nieuwsbrief.
  • Word samengewerkt met het product iAnywhere van de internationale firma Sybase.


Case Vodafone..

Geschiedenis
Voor Vodafone lanceerde VeiligMobiel in 2007 haar eerste online Mobile Device Management portal gelanceerd. Deze portal maakte het de eindklanten van Vodafone mogelijk om de mobiele telefoons van de medewerkers extra te beveiligen. Dat beveiliging een noodzaak begint te worden, is in onderstaand voorbeeld verduidelijkt.
 
Voorbeeld
Thuis gekomen na een bedrijfsuitje met de management afdeling komt u erachter dat  uw telefoon nog in het restaurant ligt. U schrikt, maar herstelt zich snel door naar het café te bellen om te vragen of uw telefoon gevonden is.

Het antwoord is simpel en duidelijk. "Nee meneer, wij hebben uw telefoon niet gevonden".
Het schiet u te binnen dat er een aantal belangrijke afspraken en berichten op uw telefoon stonden.
 
Dan komt het idee naar boven dat er een programma op de telefoon staat waarmee back-ups worden gemaakt en er ook de mogelijkheid is om het toestel te blokkeren. Gelukkig weet u dat er in uw intranet een link staat naar dit programma.
 
Na enig zoekwerk komt u op de website terecht waar u moet inloggen om uw telefoon te kunnen beheren vanaf afstand. Na het opnieuw aanvragen van uw wachtwoord logt u in om te kijken wat er mogelijk is.
Uw oog valt op de knop Backup & herstel en rechts in beeld valt uw oog op de knop Remote wipe.
Na enig nadenken besluit u om het toestel volledig te wissen, inclusief de geheugenkaart.
 
Tevreden kijkt u toe hoe het toestel word leeggehaald en besluit om morgen de nieuwe telefoon te gaan halen die u eigenlijk toch al een tijdje wilde.
Voor het afsluiten kijkt u nog even rond en ontdekt u dat het mogelijk is om een back-up van een week geleden terug te zetten.
 
Met een tevreden gevoel sluit u de laptop..
 
 
Anno 2009
Dit was het scenario zoals het in 2007 was gelanceerd. De ontwikkeling schrijdt voort en Vodafone heeft besloten om een lijst met wensen en eisen op te stellen om zo weer 'future-proof' te worden. Hierdoor zijn er in de Mobile Devige Management Portal een aantal interessante opties bijgekomen.
 
De beheerder van uw bedrijf heeft nu de keuze om een back-up uit te voeren voor één persoon, één of meerdere afdelingen of het gehele bedrijf. Ditzelfde geldt voor taken zoals software installeren die is aangekocht door uw bedrijf.

Een tweede punt is dat de homepage van de mobiele browser is in te stellen op de zoekmachine naar uw keuze, de website van uw bedrijf of zelfs het mobiele intranet van uw bedrijf.
 
Extra informatie is nu te vinden in de vorm van welke software op uw telefoon geïnstalleerd is.  En wanneer voor het laatst verbonden is met de server.
Ook het installeren van de applicatie op een nieuwe telefoon is sterk vereenvoudigt met het verzenden van enkel 1 SMS bericht.
 
Toekomst
Met de komst van nieuwste versie Afaria 6 zullen er nieuwe functies toegevoegd worden aan het MobiDM pakket.
Denk hierbij aan het van op afstand aan en uitzetten van Bluetooth en WiFi en het automatisch synchroniseren met ActiveSync. En 'last-but-not-least' het op de achtergrond verwijderen van geïnstalleerde software via het MobiDM portaal.


Extra informatie
Wilt u meer weten over MobiDM, klikt u dan hier.
Of als u direct een gratis online mobiele telefoon beheer portaal (demo versie) wilt aanvragen klikt u dan hier.

 

date_range Gepubliceerd op 18-12-2009 00:00
person Jan-Willem Reijsenbach
visibility Views: 2271
chat Reacties: 0
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

Zoek op trefwoord

close